Crosst.hr

Bjelovarski foksići na tri turnira, Marko Erjavac najbolji borac!!!

2016 04 bjfoks 5

Članovi Fox-a najtrofejnijeg bjelovarskog taekwondo kluba ovaj vikend nastupili su na tri natjecanja

Jedan dio ekipe je nastupao u zagrebačkom Domu sportova gdje je održan međunarodni turnir Čigra Open koji je okupio preko 650 natjecatelja iz 54 kluba i 4 države. Drugi dio ekipe u Zagrebu je nastupio na Studentskom prvenstvu države, dok je treći dio ekipe nastupio na memorijalnom turniru Bljesak Open koji je bio drugi kriterijski turnir za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Na turniru Čigra Open Marko Erjavac protutnjao je turnirom kao tsunami te se zasluženo okitio zlatnom medaljom i titulom najboljeg borca turnira.
Marko je u prvoj borbi pobijedio sa 21:0 prekidom u drugoj rundi, drugu borbu Marko je također riješio u svoju korist sa 16:2, da bi u polufinalnoj borbi nokautirao protivnika pri vodstvu od 9:0.

Finale je marko znalački priveo kraju s laganih 12:1 u svoju korist, na kraju statistika govori da je Marko zadao 58 bodova, a primio samo 3 boda što govori o dominaciji koju je Marko imao nad protivnicima.

Odlične borbe prikazali su i Kevin Češljar koji se okitio srebrnom medaljom te sestre Ines i Anja Popović koje napreduju iz turnira u turnir te su ovaj put osvojile brončane medalje.

Na studentskom prvenstvu države foksići su imali tri predstavnika, foksići koji studiraju ovaj put su se borili za svoje fakultete tako se prvakinjom države okitila Andrea Pacadi, dok je Ivan Zelić postao viceprvak države, a Brian Češljar osvojio je brončanu medalju. Fox studenti nemaju puno vremena za treninge, prioritet su studij i školovanje, tako da ove tri medalje itekako vesele i pokazuju da će Fox uskoro imati visoko kvalificirani kadar koji će za par godina nastavi uspješnu tradiciju stvaranja šampiona.

Sve borce u Zagrebu vodila je trenerica Sanela Tolić Medak.

Na drugom kriterijskom turniru Bljesak koji je održan u Novskoj, okupilo se nešto više od 300 natjecatelja, a nastupilo je i četvero foksića.

Mateo Knezić osvojio je ponovno brončanu medalju te zaradio još bodova koji će mu pomoći da bude treći nositelj na ždrijebu za juniorsko prvenstvo države. Brončanom medaljom okitila se i Petra Miškulin u kadetskoj konkurenciji. Dok je u prvom kolu izgubila Ena Šimunić.

Lana Krapec izgubila je u borbi za medalju ,ali je pokazala izuzetan napredak u zadnja tri turnira. Lana je pobijedila puno višu i neugodnu protivnicu u prvoj borbi, a da bi u borbi za medalju tijesno izgubila 3:4 zbog četiri dobivene opomene. Lani idu sve pohvale jer je napredak iz turnira u turnir evidentan, te se vidi da forma pred prvenstvo države raste što veseli trenera Feđu Medaka koji je vodio ekipu na ovo natjecanje.

Foksići još imaju za odradit dva turnira pred kadetsko i juniorsko prvenstvo države. A onda samo najbolji od najboljih iz Fox-a nastupaju na Austria Openu početkom 6.mj

Taekwondo klub”FOX”

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.