06. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Bjelovarčanke do trećeg mjesta

U Bjelovaru je 8.ožujka 2014. odigrano 16. kolo između domaćeg Bjelovara i Varaždina, susret koji je odlučivao o trećem mjestu, s obzirom da su obadvije ekipe osigurale i prije ovoga kola nastup u play-offu.

Lijepa gesta domaćina na početku susreta povodom Dana žena, svaka igračica je dobila prigodan poklon.

Gostujući trener pokušao je taktizirati postavom što se na kraju ispostavilo promašajem jer je išla na ruku domaćina. Utakmicu su otvorile najbolja domaća igračica Tapai Eva i treća igračica Varaždinki Koščak Tajana. Razlika u kvaliteti je bila neupitna, gdje je Tapai deklasirala Koščak i tako najavila odličnu večer Bjelovarčanki.

Susret iza toga, Orlić Lorena i aktualna prvakinja Hrvatske Petra Petek, Orlić je više razmišljala tko je sa druge strane stola nego o igri, tako da je Petek vrlo brzo riješila u svoju korist i postavila stvari na početak.

Susret koji je obilježio večer i bio odlučujući u konačnom ishodu je okršaj sestara Ivane Malobabić i Bojane Poljak. Prva dva seta Poljak odigrava maestralno, dobivajući poene iz nemogućih situacija i kada se činilo da pobjeda odlazi u Varaždin, Malobabić ubacuje u veću brzinu te preokreće na 3/2, što će se kasnije ispostaviti kao ključna pobjeda u meču.

Na krilima pobjede Malobabić ušlo se u igru parova, gdje su Varaždinke psihološki pale, a Bjelovarčanke odigrale najbolji susret u igri parova tako da kombinacija Tapai-Malobabić nije dala previše izgleda Varaždinskoj kombinaciji Petek-Poljak sa 3/0 u setovima i vodstvo domaćina 3/1.

Ljepotica večeri odigrana je između druge pojedinke lige Tapai Eve i Petek Petre, koja je otišla na stranu Petek. Publika je uživala u majstorijama dvije ponajbolje igračice lige, gdje Tapai nije uspjela iskoristiti meč loptu u četvrtom setu, ali na kraju spretnija Petek dobiva susret u pet setova.

Točku na „i“ postavlja Malobabić nad Koščak i sa svoje dvije pojedinačne pobjede i u igri parova postaje prvo ime susreta.

Bjelovarčanke su se poravnale u porazima sa Varaždinkama, tako da za treće mjesto do kraja regularnog dijela moraju pobijediti Crikvenicu i Petrinju da dostignu toliko željeno treće mjesto.

Povezani članci

newsend_hgk