01. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Antonia se plasirala na prvenstvo Hrvatske!

Iza STK Rovišće je još jedna sportska subota. U Bjelovaru smo nastupili na kvalifikacijama za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađe kadetkinje.

Boje kluba branile su Antonia Hodalić i Rea Ban, dok je Ivana Grgić kao četvrta na HSTS-ovoj rang listi ostvarila direktan plasman na prvenstvo Hrvatske.

Rea Ban, iako 2004. godište, kao najmlađa danas, odigrala je odlično i prošla grupu. Nakon grupe za meč koji otvara vrata za ulazak u polufinale Rea za protivnicu dobiva nezgodnu Leu Romek od koje gubi 3:0 i oprašta se iz kvalifikacija.

Istovremeno Antonia s dvije pobjede prolazi grupu i nakon slobodnog kola u polufinalni meč dobiva pobjednicu meča Romek-Ban, i s velikim olakšanjem što neće morati igrati protiv klupske kolegice pobjeđuje Leu 3:1. Tom pobjedom odlazi u finale kvalifikacija. U finalu Antonia i dalje nastavlja svoju odličnu igru i pobjeđuje Bjelovarčanku Ingu Vargu 3:1. Antonia, naš hrabri tigar, danas bez ijednog poraza osvaja zlatnu medalju. Bravo Tonka! Nakon već prije osvojenog ekipnog zlata u mlađim kadetkinjama te Ivaninog zlata u kadetkinjama, danas osvojenim zlatom i Antonia se kvalificirala na pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

Kad se sve oduzme i zbroji STK ROI na prvenstvo Hrvatske odlazi sa sve svoje tri natjecateljice, i to u tri kategorije, što je fenomenalni rezultat obzirom da je STK Rovišću ovo prva sezona natjecanja. Tako Ivanu i Antoniu uskoro očekuje pojedinačno prvenstvo, a Ivanu, Antoniu i Reu ekipno prvenstvo Hrvatske gdje su se još početkom godine plasirale u osam najboljih ekipa u Hrvatskoj. Trener Marinko Ban zadovoljan je ostvarenim rezultatima, fer i korektnom igrom svojih igračica te ističe da je njihov uspjeh i veći s obzirom da Antonia i Rea još uvijek po godinama ne pripadaju kategoriji mlađih kadetkinja. Može se reći da je nakon odličnog trećeg mjesta u mlađim kadetkinjama po HSTS-ovoj rang listi klubova u ovoj sezoni današnji uspjeh još jedan dokaz kvalitetnog rada u tom mladom klubu. Bravo za mali klub s velikim srcem!

Povezani članci

newsend_hgk