Crosst.hr

9. memorijal Mirko Abramović u Varaždinu

Protekli vikend 23. i 24.11.2013. u Varaždinu je održan 9. memorijal Mirko Abramović na kojem je nastupilo oko 550 igrača iz osamdesetak klubova i to iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Hrvatske. Igralo se tri dana u osam pojedinačnih i osam ekipnih konkurencija.

STK Rovišće nastupilo je sa svoje tri igračice u pojedinačnoj konkurenciji i to u tri kategorije: najmlađe kadetkinje, mlađe i kadetkinje.

U subotu je od naših igračica najbolja bila Antonija Hodalić koja je prošla grupu s tri uvjerljive pobjede, nakon toga još jednom pobjedom ostvarila prolaz među 16, što je njen najbolji rezultat do sada, a sljedeći meč je izgubila 3 – 1, ali treba naglasiti da je protivnici jedan set uzela te vodila tešku borbu u zadnjem setu gdje je protivnicu stigla sa 7 uzastopnih poena i učinila meč neizvjesnim do samog kraja, koji je nažalost bio u korist protivnice, no Antonia je pokazala veliko srce te da se nikada ne treba odustajati.

Odličnom igrom i ostvarenim pobjedama osvojila je bodove kojima se probila na 15. mjesto najmlađih kadetkinja u RH.

U istoj kategoriji nastupila je i Rea Ban, i ona prolazi grupu i to sa 2 pobjede i jednim porazom, ali nakon toga gubi i završava natjecanje.

Ivana Grgić nastupa u starijoj kategoriji kadetkinja gdje sa rezultatom 2-1 prolazi grupu, no u sljedećem kolu gubi od jače protivnice.

Nedjelja je bila u znaku Ivane Grgić i Ree Ban. Rea je nastupila u starijoj kategoriji, mlađe kadetkinje i svojom odličnom igrom i rezultatom 2 – 1 osigurala prolaz grupe. Nakon toga ždrijeb joj nije bio naklonjen i za stol dobiva 8. nositeljicu, odličnu slovensku igračicu Fink Kim. Odličnom igrom Rea uspijeva Kim uzeti set, ali porazom 3 – 1 završava natjecanje.

Kim kasnije na turniru odnosi broncu. Prolaz grupe donosi i zaslužene prve bodove u starijoj kategoriji koji je bacaju na 34. mjesto rang liste. U svojoj kategoriji najmlađih kadetkinja Rea se trenutno nalazi na 21. mjestu.

Ivana je u svojoj kategoriji, mlađe kadetkinje glatko prošla grupu 3-0, zatim bila slobodna u pretkolu, te velikom borbom i pobjedom nad Barbarom Dobrenić iz Aquastila, nakon što je u 5. setu gubila 7-1 našla je snagu i ipak ušla među 8 najboljih na turniru, a i vratila Barbari za poraz na Tovi prošli vikend. Za polufinale nažalost nije imala snage protiv Slovenke i tu završava natjecanje. No tim rezultatom Ivana dobivenim bodovima učvršćuje svoje 5. mjesto na rang listi mlađih kadetkinja RH. Što se tiče starije kategorije kadetkinja Ivana je prolaskom grupe dobila još bodova i lagano grabi prema naprijed, trenutno je na 21. mjestu. Antonija Hodalić nije imala sreće pri žrijebu pa nije prošla grupu, igračice od kojih je izgubila kasnije su ne našle skoro u samoj završnici turnira.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.