Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

22. memorijalni međunarodni stolnoteniski turnir Antun Tova Stipančić

tova 2014 1

Stolnoteniski savez Zagreba u spomen stolnoteniskoj legendi i jednom od najvećih i najuspješnijih igrača svijeta svih vremena organizirao je 22. memorijalni međunarodni stolnoteniski turnir ”Antun Tova Stipančić”.

Na ovom velikom međunarodnom turniru okupilo se preko 500 natjecatelja iz 20 zemalja, a svi oni borili su se u deset različitih kategorija. STK Rovišće nastupilo je sa svoje dvije natjecateljice Antoniom Hodalić i Reom Ban i to u tri kategorije, pod budnim okom trenera Marinka Bana.

Antonia je bez obzira na jaku konkurenciju nastupala i ovaj put u starijoj kategoriji kadetkinje, kako bi imala što više odigranih partija i s puno jačim protivnicima od sebe. Na taj način trener Ban kaže nadoknađuju nedostatak sparinga na treningu, a Antonia i ovaj put upisuje jednu pobjedu i nove bodove pobjedom nad Taneom Benčić. Iako ona do te kategorije i ravnopravne borbe s najboljima ima još najmanje dvije godine danas bez dodanih bodova s Tove ona se nalazi na sredini liste kadetkinja što nikako nije mala stvar.

Antonia i Rea zajedno nastupaju u kategoriji mlađe kadetkinje i može se reći da su imale lošiji dan, tako Rea bilježi dva poraza i jednu pobjedu što joj nije dovoljno za prolaz grupe, a Antonia uspijeva proći grupu s dvije pobjede i jednim porazom, ali kolo poslije izbacuje ju jaka Stele Marčec trenutno 5. sa HSTS-ove rang liste, na kojoj je Antonia trenutno na 15. mjestu.

Rea Ban u svojoj kategoriji najmlađe kadetkinje opravdava mjesto 9. nositeljice i s tri pobjede plasira se direktno u najboljih 16 na turniru. Rea i dalje igra odlično i pobjeđuje neugodnu ljevakinju iz Varaždina, Vukelić Jelenu te rezultatom 3:0 ulazi u osam najboljih na turniru. Reu u njenom fantastičnom nizu zaustavlja Antonela Papak rezultatom 3:0 i nažalost izbacuje je iz borbe za treće mjesto. No trener Ban zadovoljan je njenom igrom u toj kategoriji i ističe da je Antonela izrazito jaka protivnica, a njena pozicija na 4. mjestu rang liste je i dokaz tome.

Ban na kraju dodaje da je zadovoljan s obje igračice te da njihovi rezultati opravdavaju uloženi trud, da se vidi sa stalno napreduju i da svaki dan žele naučiti nešto novo te da su Reino 8. mjesto u najmlađim kadetkinjama i Antonijino 15. mjesto u mlađima njemu poticaj za nastavak rada te još bolje rezultate u nastavku sezone.

Pročitajte još