Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

17. memorijal Matija Gregić održan u Osijeku

U Osijeku je proteklog vikenda održan 17. memorijal Matija Gregić. U velikoj dvorani u Gradskom vrtu na dvanaest stolova u osam konkurencija nastupilo je dvjestotinjak natjecatelja iz 38 hrvatskih klubova, među njima natjecao se i STK ROI i to u tri kategorije sa svoje dvije natjecateljice Antoniom Hodalić i Reom Ban.

U subotu se Rea Ban natjecala u kategoriji najmlađe kadetkinje. Jedan poraz i dvije pobjede vode je u nastavak natjecanja u kojem pobjedom od 3:0 nad Veronikom Hrman iz Varaždina ulazi u osam najboljih na turniru. Za prolaz do polufinala zaustavlja ju Ivona Štriga iz Ljubešćice rezultatom 3:0, ali bodovi koje piše Rea, 10, 11, 9 govore da Ivoni nije bilo lako doći do pobjede.

Antonia je subotu debitirala u kategoriji kadetkinje. Prvi meč odmjerila je snage sa trećom nositeljicom Lanom Premuž iz Varaždina i, iako je iznenadila i povela prvi set, drugi gubi kao i sam meč te rezultatom 1:3 zadovoljno izlazi iz arene. Već idući meč Antonia nastavlja s iznenađenjima i rezultatom 3:0 dobiva Hanu Kroužil iz Daruvara i osigurava si prolaz u daljnje natjecanje, gdje ju očekuje Sofija Čočaj, iz Donjeg Miholjaca koja ju zaustavlja u natjecanju, no pobjedom nad 17. igračicom s rang liste Antonia si osigurava prve bodove u starijoj kategoriji i sa nerangirane pozicije skače na 23. mjesto rang liste kadetkinja.

U nedjelju su obje igračice STK ROI igrale u kategoriji mlađe kadetkinje. Antonia prema najavama trenera Bana prolazi grupu s dvije pobjede i jednim porazom, a pobjedom u kolu poslije 3:0 nad Bjelovarčankom Ingom Malešević osigurava si plasman u četvrt finale. U borbi do pehara i za prolaz u polufinale čeka ju meč sa Stelom Marčec prvom nositeljicom te kategorije iz Drave Žabnik koja ju nažalost izbacuje iz daljnjeg natjecanja.

Rea Ban kao treća u grupi uspijeva izboriti dvije pobjede koje je vode u nastavak natjecanja. U osmini finala dočekuje je Tena Kovaček iz Varaždina i porazom od 3:0 napušta natjecanje.

Trener Ban zadovoljan je igrom svojih igračica koje su ispunile njegove ciljeve i plan u igri. Rezultat je njihov plasman do četvrtfinala, a nakon odlične igre u Bjelovaru i Osijeku ni prolaz dalje više nije iznenađenje. Ban napominje da su super odigrale i starije kategorije i u njima si već osigurale lijepe bodove za rang listu HSTS-a. Tako je danas Rea Ban u najmlađim kadetkinjama stigla na sedmo mjesto, a Antonia u mlađim kadetkinjama na 14. mjesto HSTS-ove rang liste. Ti rezultati naravno prema sredini sezone trebaju biti još i bolji s obzirom da su napokon krenuli s redovnim treninzima, ističe Ban.

Pročitajte još