Crosst.hr

11.KONDOR OPEN 2016.

2016 10 foksici123 1

Bjelovarski foksići na Kondor Openu koji je okupio preko 500 natjecatelja iz Italije, Mađarske, Slovenije, BiH te naravno Hrvatske.

Članovi najmlađeg i najtrofejnijeg sportskog kolektiva nakon dva rangom slabija turnira odradili su prvi ozbiljniji turnir pod nazivom Kondor Open koji je okupio preko 500 natjecatelja iz Italije, Mađarske, Slovenije, BiH te naravno Hrvatske. Turnir je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za zagrebačku selekciju tako da je konkurencija bila vrhunska.
Boje kluba branilo je desetero foksića koje su žestoko bodrili roditelji i simpatizeri kluba.

Zlatnom medaljom već tradicionalno se okitio Marko Erjavac. Marko je u prvoj borbi trebao probavati neke nove tehnike i prva borba je trebala služiti kao test za drugu borbu, ali se malo zanesao i nokautirao je protivnika. U drugoj borbi Marko je sa lakoćom 11:5 pobijedio Hrvatskog reprezentativca koji je promijenio kategoriju i došao u višu kategoriju kod Marka. Finale standardno lagano za Marka, prekid u trećoj rundi i opet je protivnik ostao ležati na podu, a Marko se zasluženo okitio zlatnom medaljom. Sve pohvale Marku za trud, isplatili su mu se dupli treninzi koje marljivo odrađuje i nikada ne propušta treninge bez obzira na sve.

Marija Miškulin u svojoj prvoj borbi u karijeri imala je samo finalnu borbu u kojoj je deklasirala protivnicu sa visokih 8:0, sestra Petra je prvakinja Hrvatske i Hrvatska reprezentativka ,ali već joj sad mlađa sestra Marija opasno puše za vratom te najavila da se u budućnosti ozbiljno može na nju računati.

Zlatnom medaljom okitila se i Lana Krapec u juniorskoj konkurenciji. Lana je marljiva djevojka koja je cijelu prošlu godinu i ljeto marljivo trenirala, dizala se iz turnira u turnir. Ždrijeb ju nikada nije mazio, a ni trener na treninzima kao ni sparing partneri. Često je gubila dobivene mečeve i uvijek je na treningu davala sve više i više, dok joj se ovaj vikend nije sve poklopilo.

Prvo kolo Lana pobjeđuje iskusnu predstavnicu Italije i to na prekid sa visokih 12:0, te je deklasirala protivnicu sa udarcima iz okreta. Lani to daje veliko samopouzdanje i u polufinalnoj borbi također pobjeđuje visokom razlikom domaću predstavnicu. U finalnoj borbi ju čeka favorit turnira te sa Lana u uvodu borbe gubi sa 0:5, ali po prvi put nije klonula duhom te sa udarcima iz okreta vraća na pristojnu razliku 3:5.
U zadnjim sekundama borbe Lana pogađa protivnicu u glavu i rezultat ostaje 6:5 za Lanu te je napokon osvojila toliko zasluženu zlatnu medalju. Na Lanino oduševljenje svi natjecatelji i roditelji su joj potrčali u zagrljaj i zajedno proslavili zlato!

Petra Miškulin je super krenula u turnir, prva protivnica je pala sa 9:1, ali dogovor je bio da Petra eksperimentira i da pokušava raditi nove udarce. Petra je poslušala trenera i sve je bilo savršeno, udarci iz okreta su pogađali točno oklop , kretanja su bila dobra i Petra je uvjerljivo slavila, drugu borbu je protivnica predala i Petra nije dobila šansu još malo uvježbati neke udarce. U polufinalnoj borbi susreću se dvije reprezentativke sa zadnjeg europskog prvenstva Petra i Iris, nažalost Petra gubi borbu iako je već nekoliko puta pobjeđivala istu protivnicu. Iako smo dojma da Petri elekronski oklop u nekoliko navrata nije dobro reagirao. Naime u 10 slučajeva oklop je registrirao udarac,ali ne dovoljno za bod. Što nas sve čudi jer naši elekronski oklopi u klubu reagiraju puno bolje. Tako da se Petera morala zadovoljiti samo broncom.

Kevin Češljar je savršeno krenuo u turnir. Prvog protivnika toliko je taktički nadmudrio i toliko ga je kontrolirao da je protivnikov trener predao borbu. U drugoj borbi punoj čudnih sudačkih odluka na Kevinovu štetu, Kevin ipak izlazi kao pobjednik sa 17:7 ,ali ga je to jako iscrpilo za finalni meč. U finalu ga čeka puno višlji protivnik i sudionik zadnjeg europskog prvenstva. Meč je cijelo vrijeme bio izjednačen nakon čega na red nastupaju sudci i dodjeljuju veliki broj bodova Kevinovom protivniku,nakon čega se više Kevin nije mogao vratiti i pobijediti borbu. Kevin se nažalost morao zadovoljiti srebrnom medaljom iako je zaslužio puno više.

Andrea Pacadi je u dogovoru sa trenerom namjerno otišla u kategoriju više te su protivnice bile teže i po 4-5kg od Andree. Andreu je u borbi za brončanu medalju čekala mađarica koja je u prvoj borbi na prekid pobijedila aktualnu prvakinju Hrvatske. Andrea se taktički dobro pripremila sa svojim trenerom te pri rezultatu od 0:1 zadaje udarac iz okreta u glavu protivnice te je rezultat trebao glasiti 4:1 za Andreu te bi se borba drugačije razvijala. Nakon toga Andrea je još jednom pogodila protivnicu,ali ovog su puta sudci ostali njemi. Tako da je Andrea izgubila sa 0:3, a rezultat je objektivno trebao biti 7:3. svejedno Andrea i trener su zadovolji jer jednoj vrhunskoj natjecateljici uspjeli smo zadati dva udarca u glavu i to iz akcija koje smo tek počeli uvježbavati. Andrei je pripala zaslužena brončana medalja iako je trebala biti u finalu.

Sara Rajčević nastupila je u dvije revijalne borbe i protiv puno višljih protivnica. Sara je u obje borbe pobijedila što je pokazatelj da i dalje ima osjećaj za borbu, samo Sara mora poraditi još na općoj fizičkoj spremi i eksplozivnosti jer su nam cilj još jači turniri.

Borna Bertić nakon što je u Sloveniji pobijedio istog borca,ovaj put je izgubio na preglašavanje sudaca. Isto kao i kod Petre, puno udaraca u oklop,ali niti jedan nije bio dovoljno jak da se realizira bod. Iako je Borna poznat po snažnom i prodornom udarcu očito je da oklopi ovaj put nisu bili dobro podešeni.

Ela Dolenac prvu borbu dobila je iskusnu protivnicu sa crni pojasom,a Elica je još uvijek početnik. Prvu rundu je borba bila nerješena, ali drugu rundu gubi isključivo zbog neiskustva.

Tesa Rajčević u borbi za medalju se super držala prvu rundu protiv znatno višlje protivnice te je rezultat bio neriješen. Ali u trećoj rundi dolazi visina protivnice do izražaja te Tesa gubi borbu. Tesa isto kao i sestra mora poraditi na općoj fizičkoj pripremi kao i na eksplozivnosti da bi osvajala jače turnire.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje svim roditeljima, simpatizerima kluba i svim malim foksićima koji su od jutra do navečer bodrili, navijali, hrabrili foksiće. Iz natjecanja u natjecanje atmosfera među foksićima i roditeljima je sve bolja i svi dišu kao jedno. Foksiće su na ovom turniru vodili treneri Feđa Medak i Sanela Tolić Medak dok je pravdu na tatmiju u ulozi suca dijelio Berislav Držanić.

Taekwondo klub “FOX”

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.