Crosst.hr

10.Feniks Budo Sport Kup i Seniorsko Prvenstvo Hrvatske

Bjelovarski Taekwondo klub FOX nastupio je na međunarodnom taekwondo natjecanju pod nazivom 10. Feniks Budo Sport Kup.

Kup je okupio oko 600 natjecatelja u borbama i formama. Nastupilo je sedmero foksića i bili su najbolje rangirani bjelovarski klub na kraju turnira.

Zlatnom medaljom okitila se Petra Miškulin u konkurenciji kadetkinja do 51kg. Srebrna medalja pripala je Kevinu Češljaru u konkurenciji kadeta do 49kg, dok su se brončanim medaljama okitili Borna Bertić, Ena Šimunić te Mateo Knezić.

Bez plasmana ovaj put su ostali Marko Erjavac i Lana Krapec.

Foksići su pokazali veliku želju u pojedinim segmentima borbe. Posebno na početku kada su gubili i kada su svoje greške željeli ispraviti i završiti borbu
pobjedom. Treneri, Sanela Tolić Medak i Feđa Medak zadovoljni su pristupom natjecanju, ali poručuju da se mora raditi na detaljima.

Drugog dana u istoj dvorani održalo se Seniorsko prvenstvo Hrvatske u borbama.

Nastupilo je troje foksića i ovaj put su bili najuspješniji i najbolji bjelovarski taekwondo klub. U kategoriji do 87 kg nastupio je Ivan Zelić novopridošli član u Fox brlog i izgubio prvo kolo od kasnijeg prvaka države. U kategoriji do 63 kg, Brian Češljar ulazi odlično u meč i kontrolira ga do druge runde, a onda mu pada koncentracija i kondicija te je na
naplatu došlo netreniranje zbog fakultetskih obaveza, ostaje žalostan jer Brian je dominirao borbom dvije runde.

Andrea Pacadi u kategoriji do 46kg, prvo kolo je bila slobodna kao nositeljica kategorije i čekala je pobjednicu između TKD kluba Medvedgrad i TKD kluba Banija. U Borbi za srebrno odličje Andrea pobjeđuje nekadašnju hrvatsku reprezentativku i osvajačicu brojnih svjetskih turnira s visokih 6:1.

U finalu nespretno gubi s tijesnim rezultatom 2: 3 te se Andrea morala zadovoljiti srebrnom medaljom i titulom viceprvakinje Hrvatske.

Natjecatelje je vodio trener Feđa Medak.

Taekwondo klub “FOX”

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.