Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Zvonko Mlakić novi predsjednik HSP-a za Bjelovarsko-bilogorku županiju

hsp zupanije 1

Dana 05.12.2014.godine u Staroj Rači održan je izborni Zbor županijskog HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojem je izabrano novo vodstvo HSP-a.

U sklopu obilaska Općine Nova Rača delegacija HSP-a na čelu sa predsjednikom HSP-a Danielom Srbom kraj spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima odala im je dužnu počast molitvom i paljenjem svijeća.

Općina Nova Rača je od davnine bila sjedište župe i krajiške kapetanije, a potom općine. Poznata je po velikim proštenjima na Veliku i Malu Gospu,a od 2010. godine župa je proglašena Marijanskim svetištem Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Prije početka službenoga dijela predsjednik HSP-a Daniel Srb posjetio je župnu crkvu u Novoj Rači posvećenoj Uznesenju Blažene Djevice Marije. Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Rači ima iznimno povijesno bogatstvo i značenje za ovaj kraj.

Pred prepunom dvoranom u Staroj Rači uz nazočnost predsjednika HSP-a Daniela Srba, članova predsjedništva HSP-a Juraja Škrtića, Željka Terija, Zvonka Mlakića, gostiju iz susjednih županijskih organizacija HSP-a iz Koprivnice, Karlovca, Virovitice, Zagreba te predstavnika stranaka Saveza za Hrvatsku, a pod predsjedanjem članice predsjedništva i Glavne tajnice HSP-a Mirele Bušljeta Felc održan je Izborni zbor HSP-a za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Prije početka Radnog dijela sastanka skupu se obratio predsjednik HSP-a Daniel Srb iznoseći program HSP-a, te je dao osvrt na aktualno stanje u Hrvatskoj. Naglasak govora je bio na sve veći odlazak mladih u strane zemlje u potrazi za poslom, siromašenju države i gušenja gospodarstva i poljoprivrede. Kao riješenje za sve te probleme naveo je da je potrebno osnažiti HSP i oduprijeti se dvijema najvećim političkim grupacijama kojima Hrvatska nije nacionalni prioritet već sredstvo osobnog probitka.

Za predsjednika Županijskog vijeća Hrvatske stranke prava za Bjelovarsko-bilogorsku županiju izabran je Zvonko Mlakić, dopredsjednici su Josip Hamp i Tihomir Grdinić, rizničar je Milouš Koči, a tajnik Josip Rihtarić te četiri člana Predsjedništva i to Valentin Pavlović, Đuro Jozipović, Milan Šnjarić i Patrik Završki. Također je jednoglasno izabran Nadzorni odbor i Časni sud, kao i dva člana Glavnog stana HSP-a sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zvonko Mlakić, novoizabrani predsjednik HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije zahvalio je svim članicama i članovima HSP na uloženom trudu i radu. Zajednički rezultat tog rada je ponovni ustroj Županijske organizacije HSP-a. U svom govoru je prezentirao smjernice daljnjeg rada.

Skup je završio himnom HSP-a, a upriličen je prigodni domjenak i pravaško druženje do dugo u noć.

Bog i Hrvati!
HSP Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić, predsjednik

Pročitajte još