Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Žene „Hrvatsko srce“ darovima i ljubavlju protiv nasilja nad ženama

hrv srce dan nenasilja 1

Povodom Dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizacija žena „Hrvatsko srce“ Bjelovar posjetile su Sigurnu kuću u Bjelovaru, gdje su ženama koje borave u sigurnoj kući i njihovoj djeci donijele robu, prehrambene proizvode, slatkiše i brojne igračke.

Ove vrijedne žene sve što daruju mahom odvajaju iz svojih kućanstava i same pripremaju kolače i razne slastice za brojne prigode, a posebno kada su u pitanju djeca, majke, starije i nemoćne osobe.

Osim darova, posebno je ono što nose u srcu, one za sve imaju vremena, njihovom se dolasku ne vesele samo zbog darova, već zbog toplih i ugodnih riječi, koje su zasigurno ženama u sigurnoj kući potrebne.

Da je tako, kazala je i Nada Smiljanec, predsjednica organizacije žena HSS „Hrvatsko srce“ Bjelovar, istaknuvši: – Kada dođemo u posjetu, ono što me boli, to su maloljetna djeca, koja često pate za domom gdje su odrasli, za drugim roditeljem, stoga smo mi tu, da barem na trenutak zaborave svoje probleme, iako je to teško, ali mi se trudimo da na njihova lica vratimo smiješak.

Pročitajte još