Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

ZAŠTO PLAĆAMO I KAKO OTKAZATI MLJEKARSKI LIST?

krava mrsava

Uz sve namete koje plaćaju hrvatski seljaci su prinuđeni plaćati i „Mljekarski list“ bilten Hrvatske mljekarske udruge. „Mljekarski list“ za seljake je nešto pa skoro kao pristojba za Hrvatsku radio televiziju (gledao-ne gledao, plaćaš) koju svaki proizvođač mlijeka mora plaćati, a da ga nitko ne pita želi li on to ili ne želi.

Izlazi mjesečno, a godišnja pretplata iznosi 180 kn. Do sada su seljaci taj namet plaćali preko isplate otkupljenog mlijeka, u zadnje vrijeme za to dobiju račun, a taj bilten se isporučuje preko otkupljivača mlijeka ili poštom.

– Mi smo probali otkazati pretplatu i uspjeli smo, na sljedeći način. Na e-mail adresu Hrvatske mljekarske udruge poslali smo zahtjev za otkazom pretplate i naveli sve točne podatke (ime, prezime, punu adresu i OBVEZNO – BROJ PRETPLATE, nosioca pretplate i dobili smo obavijest da je pretplata otkazana. Ako Mljekarski list primate preko „mljekare“ morate se javiti u referedu mijekare u kojoj predajete mlijeko i otkazati pretplatu. Isti moraju postupiti po Vašem zahtjevu. Napominjemo da mi u Povjerenstvu za selo i poljoprivredu Hrvatske stranke prava nemamo ništa protiv Mljekarskog lista, čak štoviše smatramo ga korisnim i edukativnim za naše proizvođače mlijeka, ali smo protiv naslijeđa nekih drugih vremena da se „nešto mora“. Moramo ostaviti na volju proizvođačima mlijeka da sami odluče žele li ili ne žele kupovati „Mljekarski list“.

Koliko znamo list izdaje Hrvatska mljekarska UDRUGA i nije nam jasno s koje pozicije jedan seljak – proizvođač mlijeka mora kupovati časopis pa bio on i stručan u njegovoj djelatnosti. Ako netko misli da se „nešto mora“ neka taj to „nešto“ i plati.

Naš prijedlog je da kompletno financiranje“ Mljekarskog lista“ preuzmu otkupljivači mlijeka u Hrvatskoj, jer prije svih njima je u interesu da podignu i kvalitetu i količinu mlijeka u Hrvatskoj. Ili možda nije??

Zvonko Mlakić, predsjednik HSP -BBŽ

Pročitajte još