Crosst.hr

Vesna Pusić dala podršku kandidatima Bajsu i Korušecu u drugom krugu izbora

pusic bjelovar drugi krug 1

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova posjetila je drugi put Bjelovar kako bi dala podršku Damiru Bajsu, nezavisnom kandidatu za župana Bjelovarsko-bilogorske županije i Antunu Korušecu za gradonačelnika Bjelovara u drugom krugu lokalnih izbora.

Kandidati su s cvijećem dočekali gospođu Pusić, a nakon pozdrava predsjednica HNS-a dala je podršku obojici kandidata istaknuvši: – S velikim zadovoljstvom konstatiram da su kandidati koje HNS podržava, gospodin Antun Korušec za gradonačelnika Bjelovara i gospodin Damir Bajs za župana Bjelovarsko bilogorske županije, u prvom krugu ostvarili odlične rezultate. Moram reći da mi je drago da idu u drugi krug, jer to čini pobjedu slađom i važnijom i još više cijenite taj rezultat koji na kraju dobijete. Ono što je najvažnije, istaknula je Pusić, to je komuniciranje sa sugrađanima. Samo razgovor i druženje s ljudima pomaže u kvaliteti svake vlasti.

Vesna Pusić pozvala je sve građane da izađu na izbore u nedjelju, naglasivši: – Prvi krug je bio i prošao i ništa se ne zbraja za drugi krug. Zato trebamo ponovo izaći i dati svoj glas, jer u nedjelju 2.6. taj glas odlučuje sve. Kvalitetu ovih kandidata građani su već prepoznali i vjerujem da će to potvrditi i u drugom krugu izbora.

Nakon podrške kandidatima Vesna Pusić govorila je na tribini na temu „Civilno društvo i manjine kao dodatna vrijednost članstva u Europskoj uniji“.

– Ovo je tema koja je meni vrlo draga i vrlo bliska. Svoj javni angažman počela sam kao pojedinac i kroz civilno društvo.

Pusić je potvrdila da je civilno društvo važno za budućnost grada, županije i naravno države, naglasivši: – Civilne su inicijative najkreativniji dio javnog angažmana. Kao što je važnost civilnog društva za ovu državu tako su i manjine velika vrijednost, istaknula je gospođa Pusić.

Na kraju svog govora o temi „Civilno društvo i manjine kao dodatna vrijednost članstva u Europskoj uniji“, ministrica je dobila veliki pljesak od svih nazočnih i veliko Hvala od gospodina Stjepana Kosa ispred Saveza za pravedno društvo iz Bjelovara i Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva, Udruge „Osmijeh“ i gospodina Gorana Đurđevića ispred Udruge autohtonih Roma „Lovara“ te ostalih predstavnika nacionalnih

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.