25. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Velika briga za stanovništvo županije od strane Hadezeovaca

Opet nezadovoljstvo vijećnika HDZ-a tijekom aktualnog sata Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. Nažalost ništa novo, priča se ponavlja od skupštine do skupštine.

Svoje razloge nezadovoljstava pokazali su ponovnim izlaskom iz velike vijećnice, gdje ih je čekao predsjednik ŽO HDZ Marijan Coner, koji je i ovoga puta sazvao konferenciju za novinare kako bi iznio razloge, kojih je kaže puno.

– Nedemokratski nastup predsjednika Županijske skupštine, jer nije dozvolio da se iscrpe sva pitanja aktualnog sata, a radi se o izuzetno važnim pitanjima za ovu županiju, naglasio je Coner te nastavio da je riječ o pitanjima koja razotkrivaju rad Županijske skupštine, ali i županjskog vodstva.

Coner ističe: – Želimo da narod zna da se oporba maksimalno isključuje iz rada skupštine, posebno kada postavljamo pitanja za župana, u ovom slučaju i gradonačelniku. Kako su mirno mogli odšutjeti da Bjelovar izgubi fakultet na kojem studira više od tisuću studenata i da im nije stalo do tih mladih ljudi i da se fakultet ugasi bez riječi protesta.

Coner je rekao da je gospodin Sičaja htio postaviti pitanje o stanju u Općoj bolnici Bjelovar, o prezaduženosti zbog ovrha, o gubljenju statusa bolnice i kako pravna služba bolnice ne obavlja svoj dio posla.

Osim zabrinutosti za fakultet, rad skupštine, rad bolnice vijećnici HDZ-a na čelu s predsjednikom Conerom nezadovoljni su što Županija nije pokrenula postupak odavanja počasti generalima, ističući generala Markača i navodeći da su oni to htjeli predložiti. Hadezovci su svojim pitanjima htjeli razotkriti kako Županija raspolaže svojim novcem, ističući da se troši na sve strane od automobila do obnove zgrade, na kojoj radi tvrtka iz druge županije, a ne naši izvođači. Na kraju iznošenja silnih razloga zbog kojih su izašli van, predsjednik Marijan Coner ističe da su izbačeni iz svih ključnih odbora i tvrdi da vodstvo Županije i Skupština ne radi za javno dobro već za svoje interese.

Nakon što je održao konferenciju za novinare koja se također ponavlja svakim održavanjem skupštine unazad 4 mjeseca, Marijan Coner je sam napustio zgradu Županije, dok su se vijećnici vratili na skupštinu.

Povezani članci

newsend_hgk