24. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Valna Bastijančić izabrana za predsjednicu Organizacije žena HSS-a ‘Hrvatsko srce’ BBŽ

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je osnivačka skupština organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je jednoglasno izabrana predsjednica Valna Bastijančić, dosadašnja povjerenica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ ŽO BBŽ.

U prepunoj dvorani bjelovarskog sajma u Gudovcu, gdje su većinu predstavljale žene predstavnice Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“, a muški dio bio je podrška, sve točke dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno.

Jednoglasno je izabrana i predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Valna Bastijančić koja se zahvalila svima na velikoj podršci, istaknuvši da je HSS stranka njenih uvjerenja, koja obuhvaća prave ljudske, istinske vrline. Također je rekla da će nastaviti s planom i programom koje su do sada radile žene organizacije „Hrvatsko srce“, od aktivnog sudjelovanja na gradskim i općinskim organizacijama HSS-a, na tradicijama koje se ne zaboravljaju, kao što su martinje, čijane, uskršnje jutro, biciklijade, humanitarne akcije – darivanje krvi, posjet skloništu za žene, posjet bolesnim ženama, posjet ženama u lječilištima, edukacije za mlade mame, posjet vrtićima i darivanje djece te nastavak rada s Caritasom, pučkom kuhinjom i brojnim drugim udrugama.

Novu predsjednicu i sve prisutne pozdravila je predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Marija Ledinski Anić, koja nije krila zadovoljstvo na ovako održanoj osnivačkoj skupštini žena “Hrvatsko srce”, gdje su sve točke jednoglasno prihvaćene. Gospođa Ledinski Anić također je rekla da je organizacija žena HSS-a jedna od najstarijih, najbrojnijih i najaktivnijih organizacija.

– Stjepan Radić je govorio o ravnopravnosti spolova, nastavila je Marija Ledinski Anić, ona postoji od 1927. godine. HSS je stranka mira, poštenja i pravice… Svaki normalan čovjek to nosi u sebi i prenosi na svoju djecu, a posebno član HSS-a, jer ta stranka postoji 108 godina.

Gospođa Ledinski Anić također je rekla da će ukupna snaga HSS-a rasti samo zajednički radom.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji je rekao da ovakav rad članova HSS-a daje nadu i snagu za dalje. Posebne riječi predsjednika popraćene velikim pljeskom bile su: Vjera u boga uvijek, a sada nam treba sloga kao sloga Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“.

Čestitke predsjednici Valni Bastijančić i pozdrave svima nazočnima uputio je i Miroslav Čačija, predsjednik ŽO HSS-a BBŽ, koji je rekao da je HSS stranka koja se brine o svim slojevima društva i da je to glavni zadatak ove stranke.

Povezani članci

newsend_hgk