Crosst.hr

UDAJA HSS-a NIJE BRAK NEGO GUBITAK IDENTITETA

nezavisni seljaci

Današnje potpisivanje sporazuma HDZ-a i HSS-a zadnji je čavao u lijesu nauka braće Radić koji se trebao ostvarivati kroz HSS kao političku organizaciju. Do ovoga su dovele dvije stvari: gubitak identiteta HSS-a i potreba za uhljebljenim nesposobnog aktualnog vodstva HSS-a isprofiliranog negativnom stranačkom selekcijom.

Napustivši seljake, selo i poljoprivredu, HSS je izgubio stranačku bazu i smisao svog djelovanja. Umjesto da bude vjerodostojan predstavnik sela i ruralne Hrvatske, a u političkom smislu Stranka koja oko sebe okuplja politički centar, HSS se udao za HDZ kojem će služiti kao smokvin list za prikrivanje svih grijeha i sramota.

Nezavisni seljaci Hrvatske ne misle da je hrvatsko selo desno, već naprotiv, smatramo da je borba za seljačka prava više lijevog karaktera od desničarenja i lažnog domoljublja.

U ovom trenutku, nakon 100 godina borbe vodećih intelektualaca za političku ideju Antuna i Stjepana Radića, od ubojstva u beogradskoj skupštini, do jugoslavenskih zatvora, emigracije i odolijevanja Tuđmanovom režimu, za nas je ovo žalostan dan – Dan propasti velikog HSS-a za malu fotelju još manjeg predsjednika.

predsjednik
Mato Mlinarić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.