Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

U Velikom Grđevcu održana sjednica Predsjedništva HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije

hsp bbz grb

Dana 30.1.2015. godine u Velikom Grđevcu održana je sjednica Predsjedništva HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin i organizator sjednice bila je podružnica HSP Veliki Grđevac.

U uvodnom dijelu sjednice izviješće o radu HSP-BBŽ u 2014.godini podnio je Zvonko Mlakić, član Predsjedništva HSP-a i predsjednik HSP-BBŽ.

U svom izlaganju je istaknuo da je glavni cilj u 2014. godini bio obnova rada HSP-a po podružnicama i stvaranje uvjeta za obnovu rada Županijske organizacije HSP-a.Cilj je ostvaren uz veliki rad i trud svih naših članica i članova. U prošloj godini održano je na stotinu sastanaka HSP-a, osnovano je mnogo ogranaka Stranke, obnovljen je rad u većini podružnica, a sa radom je započela i naša pravaška mladež pa s ponosom možemo reći da je HSP stranka mladih.

Iznimno smo bili zadovoljni i ponosni Izbornim Zborom HSP Bjelovarsko-bilogorske županije održanom 5.12.2014. u Staroj Rači na kojem smo izabrali Županijsko vodstvo HSP-a, a počašćeni smo bili prisustvom predsjednika HSP-a Daniela Srba i njegovih suradnika.

Na sjednici Predsjedništva je odlučeno da će se sjednica Županijskog HSP-a održati u veljači.

Plan HSP-a bit će osnivanje podružnica diljem Županije, jer želimo da se u cijeloj našoj županiji čuje pravaški glas.

Domaćini sjednice Valentin Pavlović, predsjednik podružnice HSP Veliki Grđevac, Robert Hajtić, dopredsjednik podružnice HSP Veliki Grđevac i Marijan Tkaličanac, vijećnik HSP-a u općinskom vijeću Općine Veliki Grđevac zadovoljni su dosadašnjim radom i aktivnostima HSP-a u Općini. Da se rad isplati potvrdili su i mještani Općine koji su na lokalnim izborima svoj glas dali HSP-u i tako HSP u općinskom vijeću Općine Veliki Grđevac ima jednog vijećnika i to je Marijan Tkaličanac. Sa zadovoljstvom možemo reći da se i u Općini Veliki Grđevac čuje pravaški glas i da se promoviraju načela i program HSP-a.

Na sjednici su dogovoreni zadatci i date upute za pripremu stranačke Konvencije HSP-a koja će se održati u veljači ove godine. Sve podružnice dužne su provesti zadane aktivnosti.

O radu Povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu izviješće je podnio Tihomir Grdinić, član povjerenstva i dopredsjednik Županijskog HSP-a. Bez obzira što Ministarstvo poljoprivrede nema sluha za naše prijedloge i ideje, mi u povjerenstvu ćemo nastaviti još aktivnije s radom i bit ćemo još glasniji u kritiziranju lošeg rada mjerodavnih, ali nastojat ćemo ponuditi i rješenja za boljitak poljoprivrede – istaknuo je Grdinić. Zadovoljan je radom povjerenstva kojem se svakodnevno javljaju poljoprivrednici sa svojim problemima te mole za pomoć.

Na sjednici je proveden postupak prijema novih članova u HSP. Ovim putem se zahvaljujemo svim našim novim članovima što su prihvatili naš poziv da se učlane u HSP i što su podržali naš projekt „HSP dom svih pravaša“. Većina novih članova su mladi obrazovani ljudi, a presretni smo što su se Stranci vratili i obnovili članstvo dvojica članova HSP iz 1991. godine. Jedan od njih je i naš bjelovarski heroj, jedini naš pripadnik HOS-a iz Bjelovara koji je bio u Vukovaru, a iz njega je izašao u konvoju kao ranjenik.

Ovim putem pozivamo sve domoljube, sve simpatizere HSP-a da se priključe radu Stranke i da se učlane u HSP. Postupak upisa mogu obaviti u stranačkoj prostoriji u Bjelovaru, T. Masaryka 8 u Centru udruga Bjelovar, svaki utorak u vremenu od 18 do 20 sati

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić,predsjednik

Pročitajte još