Crosst.hr

Traže ostavku premijera Milanovića i ministra Matića

hdz press ozujak 2013 1

U prostorijama HDZ-a održana je izvanredna konferencija za novinare, koju je sazvao Županijski odbor za branitelje, a navedeni razlog je neprihvaćanje izjava predsjednika Vlade o Domovinskom ratu.

Novinarima se prvo obratio predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Marijan Coner, koji je rekao da je riječ o izvanrednoj tiskovnoj konferenciji, koja je izazvana izjavama premijera te da omalovažavanje Domovinskog rata i nisu neke novosti. Osvrnuo se Coner na oslobađajuću presudu Gotovini i Markaču, kada je i Međunarodni sud presudio da je na Hrvatsku izvršena agresija te da je vođen pravedan i obrambeni rat, ali neki još uvijek upiru prst na to. Preko Domovinskog rata vratio se Coner na uvođenje ćirilice te da oni nemaju ništa protiv ćirilice, ali nije vrijeme sada za to. I eto, oni sada hladno odgađaju uvođenje ćirilice pa je teško povjerovati da se takve stvari događaju namjerno. To samo pokazuje nestabilnost Vlade, naglasio je Coner i nastavio s kritikama, navodeći povećanje PDV-a, loše stanje u poljoprivredi, gubitak radnih mjesta, veliki broj nezaposlenih i veliko iseljavanje mladih ljudi izvan Hrvatske. Za sve je kriva ova Vlada, a oni u HDZ-u ništa drugo nisu osjetili osim uvreda i poniženja. Stoga traže da Hrvatska Vlada na čelu s premijerom Milanovićem da ostavku i neće im biti žao da se odvezu sa svojim novim limuzinama.

Mladen Marinković, u ime povjerenstva za branitelje HDZ-BBŽ iznio je njihov stav, istaknuvši: – Sve što je rekao predsjednik Vlade Zoran Milanović mi smatramo da je to sadržaj srpske protutužbe – protutužbe za genocid, da je riječ o opasnoj reviziji Domovinskog rata te pokušaj falsificiranja povijesti.

Marinković je samo podsjetio da je Hrvatski sabor za vrijeme gospodina Račana donio reputaciju o Domovinskom ratu u kojoj piše da je u Hrvatskoj vođen obrambeni rat protiv srpske agresije, što je i potvrđeno i presudama Haškog suda našim generalima.

– Osuđujemo izjavu gospodina Milanovića i šutnju ministra Matića koji je i sam bio vukovarski branitelj te tražimo ostavku premijera Milanovića i ministra Matića.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.