Crosst.hr

Tradicionalno darivanje blagdanskih kolača

hrvatsko srce kolaci XII 2013 1

Akcija je potekla od predsjednice Organizacije žena ”Hrvatsko srce” Bjelovar, a žene iz ove udruge na darivanje kolača pozvala je Nada Smiljanec, predsjednica Hrvatskog srca.

– Sama akcija traje nekoliko godina pred božićne blagdane. Korisnici nemaju novca da si sami ispeku kolače. Naše su žene uvijek spremne ispeći kolače za potrebite. Nakon darivanja u Pučkoj kuhinji idemo kod jedne obitelji u Severin. Ljudi nemaju niti za kruh, a mi smo se skupile, prikupile koju kunu, nabavile brašna, čokolade, mesa i drugih potrepština kako bi obitelj mogla ispeći kolače za blagdane i osjetiti taj blagdanski ugođaj – rekla je Nada Smiljanec, predsjednica Hrvatskog srca GO HSS Bjelovar.

Ova dobrotvorna udruga već dugi niz godina u vrijeme praznika i kada se ukaže potreba prikuplja pomoć i na druge načine pomaže sigurnoj kući, 5. osnovnoj školi, Pučkoj kuhinji, Caritasu župe Sv. Antuna, Klubu Bilogora i obiteljima koje se nađu u teškoćama.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.