07. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Tradicionalna čijana perja HSS-a održana u Gudovcu

Čijane su nekad bile kao danas disko klubovi

U subotu navečer održana je tradicionalna čijana perja koju je organizirao bjelovarski ogranak HSS-a. Održavanjem ovog običaja HSS nastoji održati staru hrvatsku tradiciju, a dobar je razlog i za okupljanje članstva, simpatizera i gostiju.

Počasni gost na ovogodišnjoj čijani bio je Dario Hrebak, novi saborski zastupnik iz Domoljubne koalicije, odnosno koalicijskog partnera HSLS-a. On je ujedno i jedini saborski zastupnik Domoljubne koalicije iz ove županije, a pozdravio je skup i sa nekoliko prigodnih riječi.

Zdenko Kramarić, predsjednik bjelovarskog ogranka HSS-a i domaćin priredbe čijanja perja, kojom je oživljen stari hrvatski običaj druženja.
Tako je Kramarić rekao da su nekada žene čijale perje, a muškarci se kartali, pa se partnera za ženidbu pronalazilo upravo na ovakvim događanjima.
– Ljudi su se tu upoznali, zbližili pa i oženili.

Nakon pozdravnih riječi i kratkog osvrta na nekadašnje čijane, Zdenko Kramarić je zajedno s bendom koji je zabavljao goste na čijani zapjevao nekoliko starih pjesama, kakve su se pjevale upravo u vrijeme kada su čijane bile redovito.

Povezani članci

newsend_hgk