Crosst.hr

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a obišao Bjelovarski sajam

2015 9 karamarko 1

Karamarko ponovio novinarima da je zakon o švicarcu loš i da sadašnja vlada preljeva iz šupljeg u prazno

Tomislav Karamarko na Bjelovarski sajam, najveću stočarsku izložbu te najveći gospodarski sajam u Hrvatskoj došao je tek nakon otvorenja sajma. Novinari su ga dočekali na glavnom sajamskom trgu, te ga pratili kroz izložbu dok nije odlučio gdje će dati izjavu.

Na novinarsko pitanje o novom Zakonu o švicarcu nije rekao ništa novo. – Bilo je jasno da taj zakon na način kako ga sadašnja vlada predlaže i želi formulirati i koncipirati nije dobar. On u prvom momentu djeluje kao dobar, međutim o čemu se radi? Zar Milanović doista misli da će mu banke pokloniti sedam milijardi za njegovu kampanju? Tih sedam milijardi će pasti na leđa hrvatskim poreznim obveznicima. Neće, on kaže, da će u drugom koraku bankama davati neke bonuse s obzirom na poreze. Prema tome, opet će svi građani i koji nisu dizali te kredite, biti suodgovorni i biti oštećeni na neki način. Naravno da banke neće mirovati, tako da me ovo nije iznenadilo. Zato sam u jednom momentu rekao kao primjer ono što je u Crnoj Gori napravljeno. Treba opteretiti banke, ali realno. Ne tako da se sjeda na naš proračun. Žao mi je. Volio bih da nađemo rješenje koje je realno. Riješenje koje nije u službi predizborne kampanje i koje nije mjehurić od sapunice. A to je upravo to što nam Milanović i njegovi kompanjoni nude – rekao je Karamarko.

Na pitanje o predkampanji je rekao je da je HDZ u procesu izrade gospodarskog programa.
– Elemente tog programa ćemo otkrivati u onoj mjeri koliko to nama bude strateški potrebno. Mi smo ipak politička stanka. Moramo imati neku strategiju. S druge strane već smo vidjeli da nekoliko stvari koje smo objavili, već su prekopirali. To naprosto nećemo više dopustiti. Imamo jedan konzistentan program, odnosno, program korištenja EU fondova. To ćemo objaviti u samoj kampanji. Oni program nemaju. Oni za sobom imaju neuspjehe. Ne znam što bi još mogli ponuditi hrvatskoj javnosti i hrvatskim građanima. Vodi se prljava kampanja u kojoj su oni već dugo. Mi ćemo nastojati da ta kampanja bude čista. Oni nemaju što ponuditi. Nemaju što sučeliti ni argumenata. Pribjegavaju prljavoj igri i osobnim uvredama. Sve se pokušava svesti na nekakve osobne relacije nekih ljudi. Ovo nije nekakav autonomni šou predsjednika vlade. Ovo je odgovorna situacija. Čovjek koji tri i pol godine gubi, vrijeme je da prizna da gubi i da je izgubio, da ništa nije učinio. Kampanja će što se nas tiče biti čista. Izbori nam odgovaraju bilo kada. Kada predsjednica odredi taj datum, to će biti datum pobjede HDZ-a i datum poraza kukuriku koalicije – naglasio je Karamarko.

Kada su ga novinari podsjetili da smo svi svjedoci da svaka vlada, pa i vlada HDZ-a kupuje glasove, rekao je da se ne slaže sa izjednačavanjem sa sadašnjom vladom.
– Nećete nas izjednačiti sada sa ovima jer to još nije viđeno u povijesti hrvatske demokracije. To je nevjerojatno što rade; cijelo vrijeme prelijevaju iz šupljeg u prazno. Djeda mraz sa kapicom koji nije vlasnik kartice i koja je u debelom minusu, kupuje poklone okolo da bi kupio glasače – rekao je Karamarko.

Novinari su Karmarka podsjetili da je to isto radio Sanader sa mirovinama i sa plaćama.
– Nemojmo to pričati. Ja ću vas podsjetiti da zadnja dva kvartala naše vlade imali smo rast BDP-a. Nakon toga je silazna putanja – odgovorio je Karamarko. Jedna je novinarka tvrdila da je rast BDP-a bio samo jedan kvartal za vrijeme bivše HDZ-ove vlade. Karamarko je tvrdio da je dva kvartala rastao.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.