07. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Snježna patrola mladih HSLS-a

Mladi HSLS-a Bjelovara povodom pogoršanih vremenskih uvjeta i velikih snježnih nanosa odlučili su organizirati akciju pod nazivom “Snježna patrola” u Bjelovaru. Akciju su zamislili kao priliku da starijim i nemoćnim osobama našega grada omoguće čišćenje snijega ispred kućnog praga.

20-tak mladih liberala započelo je sa čišćenjem prilaza ispred domova umirovljenika našeg grada, prvo u Ulici Vlahe Paljetka, a potom i u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Ulici don Frane Bulića, koji su bili zakrčeni snijegom. Cilj akcije bio je omogućiti lakši pristup korisnicima doma, njihovim djelatnicima, ali najvažnije, kolima hitne pomoći u slučaju hitnih intervencija.

Umirovljenici su s odobravanjem gledali vrijedne liberale iz svojih toplih domova, dok je vrijedno osoblje Doma za psihički bolesne odrasle osobe pripremilo kolače i tople napitke za promrzle mlade liberale, na čemu im se od srca zahvaljujemo.

Isto tako, paralelno s čišćenjem domova, zahvaljujući bjelovarskim radio postajama koje su medijski popratile našu akciju, nekoliko starijih i nemoćnih građana kontaktiralo nas je putem objavljenih brojeva telefona te su naše dežurne ekipe mladih očistile njihove kolne ulaze.

Pozivamo i sve ostale starije građane kojima je potrebno očistiti snijeg s kućnog praga da se slobodno jave na brojeve mobitela 098/346-858 i 098/950-0723, a naši mladi liberali bit će im na raspolaganju.

Povezani članci

newsend_hgk