Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

SDP: Uspostava Hitne pomoći u Grubišnom Polju što prije

sdp hitna gp 1

Uspostava Hitne pomoći u Grubišnom Polju bila je tema konferencije za novinare SDP-a održane u četvrtak.

– Pokazalo se da ovaj pilot projekt ne funkcionira dobro. Oni koji su uspostavljali Hitnu nisu bili upoznati sa strukturom naselja i mogućnostima pokrivanja terena. Analiza tih mogućnosti sigurno nije bila dobra. Također je dio pacijenata ostao bez obiteljskoga liječnika kada je on premješten u Hitnu. Sada se može dogoditi da takav liječnik cijeloga dana dežura i ne zaprimi niti jedan hitan poziv. Ranije je sistem bio takav da je liječnik redovno obavljao svoje pacijente, a bio u pripravnosti za hitne slučajeve. Što je odlično funkcioniralo – pojašnjavao je Sebastijan Svat rekavši da su se građani Grubišnog Polja sami izborili za uspostavu Hitne u svom gradu potpisivanjem peticije.

SEBASTIJAN SVAT, predsjednik SDP-a u Grubišnom Polju

Peticija je bila sasvim opravdana pa će nakon zakonske procedure i javnih natječaja Hitna u Grubišnom Polju opet raditi.

Vedran Babić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije

– Sada se na 112 telefon jave dva tehničara ili tehničarke koji su zapravo samo vozačevi pomoćnici oko ukrcavanja pacijenta u kola hitne pomoći. A nemaju pravo intervenirati jer s njima nije liječnik – rekli su na konferenciji SDP-a dodavši kako se u Zagrebu na 112 telefon javljaju dva primariusa, a kod nas dva tehničara koji onda moraju odrediti je li neki slučaj hitan ili ne, što je paradoks.

Pročitajte još