28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

SDP predstavio kandidate za gradonačelnicu i župana

sdp trznica 12 2012 1

Na prostoru Gradske tržnice ispred vage u četvrtak je SDP upriličio druženje s građanima kako bi predstavio svoje kandidate za čelna mjesta u lokalnoj samoupravi.

Tom su prilikom članovi Gradske organizacije SDP-a Bjelovar i Županijske organizacije SDP-a dijelili krafne punjene čokoladom, pekmezom ili posute šećerom te kuhano vino, upaljače i kemijske olovke sa promidžbenim porukama SDP-a.

Vanja Posavac, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu rekla je da svaki tjedan razgovara sa građanima kao saborska zastupnica te je već upoznata sa većinom problema.

– Građani se najviše žale na stanje u gospodarstvu, konkretno na nedostatak rednih mjesta. Došla sam na tržnicu danas kako bih i ovdije čula njihove probleme. Kao gradonačelnica Bjelovara nastojat ću stalno slušati što im treba. Konkretan plan predstavit ćemo detaljno u veljači kako bi građani znali kakvi su naši planovi – rekla je kratko i jasno Vanja Posavac, koju će SDP, najjača hrvatska stranka suprotstaviti ostalim kandidatima koje će kandidirati ostale stranke.

Svoj je govor održao i SDP-ov kandidat za župana Vedran Babić, koji je rekao: – Svjesni smo da gospodarstvo u našoj županiji sve više tone u odnosu na cijelu državu. Nama je bitan grad Bjelovar kao nositelj cijelog gospodarstva, koji malo toga koristi iz fondova Europske unije. Vrata su nam otvorena, ali, nažalost, ne vide se pomaci. Ne smijemo zaboraviti na poljoprivredu, jednu od najvažnijih grana u našoj županiji, koja je u jako lošem stanju, kao i gospodarstvo i turizam. Sve je loše vođeno svih ovih 20 godina i sada ne možemo vratiti preko noći.

O potezima koje će napraviti, Babić je rekao da smo županija najmanje pokrivena vodoopskrbom, da će na tome raditi, kao i na gradnji brze ceste te nastavku gradnje pruge o kojoj je puno govoreno, a novac potrošen te se sad mora sve ispočetka. Osim toga radit će na poticanju poljoprivrednih gospodarstva te zapošljavanju.

Vedran Babić je odgovorio i na pitanje novinara, vezano za Županijsku skupštinu BBŽ, istaknuvši da su bili dovedeni između dva zla – da podrže predsjednika ŽS BBŽ iz redova HDZ-a, što nisu mogli napraviti ili da naprave krizu da dođe do prijevremenih izbora ili da se to tehnički održi do kraja, a onda kud koji mili moji na idućim lokalnim izborima 2013. godine.

Slične objave