Crosst.hr

SDP će građane osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa i na stambene objekte

sdp press 2 2012 1

Vezano na ovotjedni nastup gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatka Mađeruha (HDZ) na Radiju Grubišno Polje, o čemu je tekst objavljen i na gradskom portalu, GO SDP-a Grubišnog Polja javnosti se obraća priopćenjem za medije.

Naime, (uskoro bivši) gradonačelnik Mađeruh pompozno je najavio ukidanje komunalnog doprinosa za poljoprivrednike na sve nestambene objekte, što bi se trebalo izglasati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

GO SDP-a Grubišno Polje će podnijeti Gradskom vijeću zahtjev da se na sljedećoj sjednici oslobode komunalnog doprinosa svi, i poljoprivredni i gospodarski, ali i stambeni objekti jer ne vidimo razlog zašto bi se radila razlika među građanima.

Ako Gradsko vijeće ne usvoji prijedlog GO SDP-a (u kojem većinu ima vladajući HDZ), kada nakon lokalnih izbora u svibnju SDP i njegov kandidat za gradonačelnika Sebastijan Svat preuzmu odgovornost za upravljanje Gradom Grubišnim Poljem, ne samo da će se ukinuti doprinos za poljoprivredne i gospodarske, već i za sve stambene objekte.

Namjera budućeg gradonačelnika Svata je da svoje sugrađane maksimalno rastereti davanja pa i onih vezanih za legalizaciju objekata.

To će biti samo jedna u nizu olakšica jer će nova gradska vlast predvođena SDP-om i gradonačelnikom Sebastijanom Svatom donijeti mnoge povlastice za svoje građane, posebno za višečlane obitelji i ulagače u gospodarstvo Grubišnog Polja.

To će se napraviti na početku mandata, a ne da se takvi potezi vuku na kraju četverogodišnje vladavine u čisto kozmetičke i predizborne svrhe kako to radi HDZ i gradonačelnik Zlatko Mađeruh koji loše vode naš grad već skoro dva desetljeća.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.