20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

SDP Bjelovar na Konvenciji izabrao novo vodstvo stranke

2016 06 sdp 1

Ove godine u SDP-u neće biti ljetne pauze, umjesto toga kreću pripreme za izbore, a sve zainteresirane građanke i građane pozivamo da nas posjete srijedom od 18 do 20h u prostorijama stranke, Ivana Gundulića 1/III.

U nedjelju, 19. lipnja, dovršena je reorganizacija gradske organizacije SDP-a Bjelovar održavanjem Izborne konvencije za tijela stranke. Podsjećamo, prije dva tjedna SDP Bjelovar izabrao je za novog predsjednika Vedrana Smešnjaka po principu jedan član – jedan glas.

Konvencija je ujedno bila i prilika za prvo obraćanje novog predsjednika Smešnjaka delegatima, članstvu i novoizabranom vodstvu stranke. Najavio je puno posla i dvije velike kampanje koje su pred nama – za parlamentarne, a potom i za lokalne izbore te se zahvalio dosadašnjem vodstvu stranke. „Kako bismo što spremniji dočekali događaje koji slijede, radit ćemo na osnivanju mjesnih ogranaka pri čemu ćemo posebnu pozornost posvetiti okolici Bjelovara. Paralelno s time, krećemo u osnivanje savjeta stranke. Želimo širiti članstvo, a time i biračku bazu. Težak put je pred nama i pozivam vas da se priključite, u SDP-u ima mjesta za sve!“, rekao je Smešnjak okupljenima.

Gost na konvenciji je bio i Vedran Babić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Čestitao je novom vodstvu i predsjedniku Smešnjaku te naglasio da SDP u Bjelovaru mora ostati najjača stranka, kako za boljitak Grada Bjelovara, tako i za napredak županije.

Delagatskim principom u Predsjedništvo stranke izabrani su Bojana Hribljan, Rolando Pavlinić, Nenad Nekvapil, Marija Vekić i Tihomir Jaić. Za potpredsjednike SDP-a Bjelovar izabrani su Rolando Pavlinić, donedavno jedan od najmlađih gradskih vijećnika i Bojana Hribljan, potpredsjednica Županijske skupštine BBŽ.
U Gradski odbor stranke izabrani su Tihana Vincek Smešnjak, Dunja Vasić, Bojan Benedičič, Miljenka Jakupčević Maglajlija, Mirjana Mađer, Igor Bušek, Tatjana Grđan, Filip Kovač, Dragan Boltižar, Dean Pirc, Marija Švub i Radoslav Jambrušić.

Posebno smo zadovoljni jednakom zastupljenošću muškaraca i žena u tijelima stranke, a kontinuitet u radu osiguran je izborom dosadašnjih Gradskih vijećnika; Dunje Vasić, Radoslava Jambrušića, Marije Švub i predsjednika Kluba vijećnika SDP-a Nenada Nekvapila.

Odmah nakon Konvencije u SDP-u se krenulo s radom te je održana konstituirajuća sjednica Gradskog odbora, na kojoj je izabrana tajnica stranke Miljenka Jakupčević Maglajlija.

Ove godine u SDP-u neće biti ljetne pauze, umjesto toga kreću pripreme za izbore, a sve zainteresirane građanke i građane pozivamo da nas posjete srijedom od 18 do 20h u prostorijama stranke, Ivana Gundulića 1/III.

Objavljeno i portala Bjelovar-info medij.

Slične objave