05. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Saborska zastupnica Vanja Posavac posjetila Dom za starije i nemoćne osobe u Bjelovaru

Saborska zastupnica i predsjednica GO SDP Bjelovar Vanja Posavac zajedno sa članovima Foruma seniora i juniora SDP-a posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

Osim srdačnog dočeka, vodeći ljudi Doma upoznali su saborsku zastupnicu sa brojem korisnika Doma te aktivnostima. Također su zahvalili Forumu seniora SDP-a koji su izrazili želju da posjete korisnike Doma povodom njihovog dana te uruče prigodne poklone.

Vanja Posavac pozdravila je sve korisnike Doma istaknuvši da će posebni naglasak dati na osobe starije životne dobi koje muče razni problemi, a jedan od njih je mirovina koja svakako treba biti veća: – Vjerujem da će se ipak određeni pomaci u tom smjeru napraviti. Moram naglasiti da je ministar Mirando Mrsić itekako svjestan problema starijih osoba, a posebno mirovina koje ne prate životne troškove.

Posavac je također istaknula da je više puta posjetila Dom i kada nije bila saborska zastupnica, upoznata je sa svim društvenim aktivnostima koje su važne za starije osobe s naglaskom da starije osobe ne smiju biti zaboravljene, jer od njih učimo kako biti još bolji te da nam život zajedno s njima bude ugodniji.

Više o obilježavanju Dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne Bjelovar govorila je Vesna Trnski, ravnateljica Doma, koja je rekla da je održana Sveta misa za sve umrle korisnike i radnike ustanove, organiziran je program i druženje s članovima SDP-a te navečer večernji program koji je otvoren za sve građane koji žele doći vidjeti i družiti se s starijim osobama. U Domu je 260 korisnika, od toga je 50% smješteno u odjel za pojačanu njegu i svi koji mogu uključeni su u razne aktivnosti.

Povezani članci

newsend_hgk