24. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Rezidencije od 129 četvornih metara!?

Bjelovarski HSLS odlučio je reagirati priopćenjem na ovotjedno davanje u najam gradskih stanova socijalno ugroženim obiteljima.

Reagirali smo zbog burnih komentara mnogobrojnih građana koje vrijeđa činjenica da se uopće izgrađuju tzv. „socijalni stanovi“ tako velikih dimenzija kao što je ovaj od 129 m2 koji većini naših građana mogu biti samo san.

Postavlja se logično pitanje kako će jedna socijalno ugrožena obitelj sama plaćati režijske troškove za tako veliki stan ukoliko nema dostatna sredstva za osnovne egzistencijalne potrebe.

Pogotovo bode u oči činjenica da je jedna bjelovarska šesteročlana obitelj dobila stan od 129.85 m2, dok je druga šesteročlana obitelj dobila stan u istoj toj zgradi od 58.55 m2.

Dakle, postavljamo i pitanje kriterija prilikom dodjele stanova jer evidentan je nesrazmjer u veličini kvadrata stanova u zgradi budući da niti jedan osim spornog rezidencijalnog nije veći od 58.55 m2. Nije li se moglo tijekom gradnje povećati kvadrate na ostalim stanovima ako se već nije mogao izgraditi još jedan stan u navedenoj zgradi oduzimanjem kvadrata od ovog doista impozantnog stana od 129m2?

Bjelovarski liberali smatraju da je pohvalno od gradskih vlasti da u doba krize stvaraju uvjete za život socijalno ugroženim obiteljima, ali ovakvim nelogičnostima bacaju sjenu sumnje na svoje dobre namjere.

Obzirom na sve navedeno, pozivamo gradsku vlast da nas demantira i objasni ove nelogičnosti kako se ne bi stvorila percpecija da je Bjelovar toliko bogat grad da u njemu i siromasi žive u rezidencijama.

Povezani članci

newsend_hgk