Crosst.hr

Referendum; nakon aktivnosti Vlade, HDZ odlučio sazvati konferenciju

hdz press referendum 2013

– Pozivamo sve građane i građanke bez obzira na pripadnost da u nedjelju glasaju za! – rekao je Slavko Prišćan u uvodnom dijelu konferencije za novinare koju su u gradskom ogranku HDZ-a u petak organizirali koalicijski partneri HDZ, BUZ i HSP dr. Ante Starčević.

Prema Prišćanovim riječima, HDZ je kršćanska demokratska stranka tradicionalnih vrijednosti, a upravo su takva moralna načela zaslužna za opstojnost hrvatskog naroda. Na konferenciji se moglo čuti i da ovaj referendum ne ugražova prava niti jedne manjinske skupine.

Siniša Glavaš iz BUZ-a podsjetio je da je Bog rekao Adamu i Evi neka idu i neka se množe.

– U ovom slučaju Vlada želi svoje mišljenje građanima nametnuti. U nedjelju pozivam sve umirovljenike bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost da izađu na izbore i zaokruže ZA – rekao je Siniša Glavaš.

Zoran Đošić je rekao da je obitelj stup društva i da ga čine žena i muškarac.

Karmela Caparin govorila je u ime zajednice Katarina Zrinski.

– Svi oni koji dobro razumiju što je brak neka izađu na referendum i glasaju ZA. Nemojmo se zavaravati! Danas u globalnom svijetu postoji tendencija redefiniranja braka. Mi to jako dobro znamo i zato smo za da brak uđe u Ustav. Svojim izlaskom i glasanjem za osiguravamo i ustavnu zaštitu braka. Moramo znati da je brak osnova obitelji, a obitelj je temeljna jedinica našeg društva. Ovime se ojačava brak, definicija i vrednote braka. Naglašavam da nikoga ne diskriminiramo i nikome ne branimo i ne diramo njihova prava. Cilj nam je zaštiti izvorni brak. Moramo ga zaštiti u Ustavu. Brak je tisućljetna vrednota hrvatskog društva – rekla je Karmela Caparin novinarima.

Josip Trogrlić je rekao da je ovo samo pritisak na hrvatski narod od političara, Vesne Pusić i ostalih koji sve žele učiniti da prikažu hrvatski narod kao najgori. Što se tiče braka, mi smo svi jasni i uvjeren sam da će 1.12. većina zaokružiti za. To je jedino logično i normalno – rekao je Jozo Trogrlić.

Karmela Caparin je rekla da ova odluka da se brak kao zajednica muškarca i žene ugradi u Ustav ničime ne diskriminira druge skupine.

– Ovo su floskule koje nam se bacaju. Mnogi ne znaju da postoji Zakon o istospolnim zajednicama. Postoji antidiskriminacijski zakon koji ih zaista štiti. Znate da ova Vlada ima u proceduri novi obiteljski Zakon kojim će se njihova prava povećavati. Zato oni ničime nisu diskriminirani. Institucija braka mora se zaštiti Ustavom. Mi kao većina ispadamo manjina. Volonteri koji su prikupljali potpise za referendum bili su izloženi napadima u demokratskom društvu – rekla je Karmela Caparin.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.