05. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Priopćenje Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar oštro osuđuje izjavu i medijski istup zamjenika predsjednika UHDDR-a Bjelovar gospodina Stjepana Hittnera koji je iskoristio konferenciju udruga kako bi se neprimjerenim istupom obrušio na branitelje koji već više od 5 mjeseci mirno prosvjeduju u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja.

Stjepan Hittner izjavio je: (citat iz medija) “Tužno je vidjeti stopostotne invalide koji se nalaze pod šatorom. Svi mi koji smo bili u Domovinskom ratu mogli smo biti na njihovom mjestu, a mogli smo biti i pokojni. Nećemo se angažirati politički sa šalovima i slično. Govorim o našim prijateljima u Zagrebu, vidim da im je dobro, da se zabavljaju, druže se, ali nije primjereno što čine.” (kraj citata)

Svoju ogorčenost i nezadovoljstvo iskazujemo ovim priopćenjem jer članovi UHDDR-a Bjelovar zajedno sa nama podržavaju naše prijatelje u mirnom prosvjedu, štoviše i sudjeluju u istome kada se odrađuju dežurstva u kojima sudjeluju branitelji iz BBŽ. Sve nas žalosti činjenica da se vodstvo udruge ne želi ograditi od izjava Stjepana Hittnera na temelju čega dolazimo do zaključka da je to stav UHDDR-a Bjelovar, a ne osobni stav Stjepana Hittnera kako se je prvotno govorilo. Žalosno je što pojedinci misle da novcem mogu kupiti sve pa i udruge i zatim ih koristiti za svoju osobnu promiđbu i obračune. Nažalost neki u tome i uspijevaju.

S druge strane, iako se kunu u domoljublje, stavljaju se u vodstvo udruga, pojedinci dokazuju da im ništa nije sveto osim naravno novca. To dokazuje postupak gospodina Stjepana Hittnera kada je prije par godina izvjesio Srpsku zastavu na svoju tvornicu ne bi li se partneri iz Srbije osjećali kao kod kuće. Stoga nas ovakvi istupi pojedinih ljudi ne začuđuju, ali zabrinjava činjenica da cjelokupno vodstvo UHDDR-a Bjelovar nema hrabrosti ograditi se od takvih stvari ili se drže one narodne “Ne grizi ruku koja te hrani”.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar i dalje će podržavati naše prijatelje i kolege u mirnom prosvjedu ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu. Za neke je to možda zabavljanje no za nas je to borba za dostojanstvo i svakog hrvatskog branitelja kako nas sutra upravo politika i tajkuni ne bi mogli kupovati jeftinim obećanjima i prisvajati branitelje kao svoje biračko tijelo.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar
predsjednik Koordinacije Željko Dragašević

Povezani članci

newsend_hgk