Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Predavanje o HSS-u i druženje s književnikom Antom Matićem

hss ante matic 0

Koliko je HSS važan našem narodu, koliko je važan od samog osnivanja, gledajući kroz povijest, bila je tema skupa članova GO HSS-a Bjelovar te druženje s književnikom i pjesnikom Antom Matićem i književnikom Jankom Bučarom održano u velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije.

U prepunoj vijećnici, sve članove HSS-a i brojne goste pozdravila je predsjednica GO HSS-a Bjelovar Đurđica Ištef Benšić, zahvalivši se na ovako velikom odazivu te pozivajući sve članove da se uključe u razgovor, ističući posebnu važnost stranke te “na koji način svi mi”, kazala je predsjednica, “možemo doprinijeti kvalitetnijoj promidžbi i prepoznatljivosti naše stranke u društvu”.

Malo je ovakvih susreta, ali su zaista uvijek posebni, naročito ako se radi o čovjeku, književniku, piscu koji je puno doprinio našoj kulturnoj baštini, kroz svoje knjige, pjesme i romane. Tako je književnik Janko Bučar predstavio kolegu Antu Matića i njegove tri knjige, koje govore o Hrvatskom narodu kroz povijest, a riječ je o knjigama “Vjera u boga i hrvatska sloga”, “Priča o hrvatima” i “Kamena knjiga”.

Govoreći o sebi, o svojim knjigama, književnik, pjesnik Ante Matić, kaže: – Sve su mi to najdraže knjige, pišući “Kamenu knjigu” odgonetavao sam na kamenju slova, riječi i poruke predaka, započeo je književnik priču o svojoj “Kamenoj knjizi”, a o Hrvatskoj seljačkoj stranci Ante Matić je kazao: – To je mučenička stranka, nezamisliva bez naših velikana, Stjepana i Ante Radića, koji su živote dali za nju.

Pročitajte još