26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Povećava se grozd stranaka – HNS-u i HSU-u pridružio se HDSS

hns hsu hdss koalicija 1

U subotu prije podne je potpisivanjem ugovora između triju stranaka proširena koalicija koju su nedavno potpisale Hrvatska narodna stranka i Hrvatska stranka umirovljenika.

Pridružila im se i Hrvatska demokratska seljačka stranka. Prema riječima Marijana Javureka koji je otvorio konferenciju za novinare povodom ovog potpisivanja, to je dio obećanja koje je rečeno prigodom potpisivanja prvog ugovora.

Marijan Dautanac, predsjednik županijske organizacije HNS-a rekao je da se time dobiva veća ponuda političkih opcija koja se nudi glasačima.

– Najavili smo otvorenost za ostale stranke sa sličnim programima s akcentom na gospodarskim programima. Čekamo da nam se pridruže i drugi, a također da će se ovakva priča sa nivoa županije prenijeti i na naše gradove i općine – rekao je Dautanac.

Zlatko Barila, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika rekao je kako je BBŽ na dnu te ova koalicija traži rješenje za podizanje sa dna u pozivanju u koaliciju drugih stranaka koje slično misle.

Ivan Matan, predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke rekao je da su upoznati s radom ovih dviju stranaka i njihovim kandidatima za čelne ljude koje smatraju dobrim gospodarstvenicima koji se nisu vezali uz afere ili korupciju.

– Naša stranka nije toliko poznata u ovoj županiji, no jaki smo u Međimurskoj i nekim drugim županijama u kojima imamo načelnike općina. Vjerujemo da ćemo ojačati na sljedećim izborima – rekao je Ivan Matan, predsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke.

Dautanac je tijekom konferencije govorio da se pregovara s nekoliko kandidata koji će predstavljati koaliciju, no tek na izravno pitanje novinara potvrdio je kako je jedan od mogućih kandidata Damir Bajs.

– Neće to biti jedini nezavisni nositelj stranačke liste, izaberemo li ga za kandidata. Naš kandidat ne mora nužno imati našu iskaznicu – rekao je Dautanac dodavši kako ih vesele rezultati anketa o popularnosti pojedinih kandidata.

Slične objave