Crosst.hr

Potpisana nova koalicija četiriju stranaka: SDP-HSS-HSLS-SU

hss sdp hsls su 1

Sporazum o koaliranju u srijedu je u hotelu Central potpisalo čelništvo četiriju stranaka koje će na predstojećim izborima poduprijeti Vedrana Babića, kandidata za župana SDP-a.

Riječ je o HSLS-u, SDP-u i Stranci umirovljenika kojima se sada pridružio i HSS predvođen Miroslavom Čačijom, predsjednikom HSS BBŽ. Kandidat SDP-a Vedran Babić, njihov zajednički kandidat, na konferenciji za novinare održanoj prije potpisivanja koalicijskog sporazuma rekao je da je impresioniran.

– Imponira mi podrška tolikog broja stranaka. Nadam se da će birači prepoznati ovu novu koaliciju – rekao je kratko Vedran Babić.

Miroslav Čačija rekao je kako je HSS imao problema u prošlom mandatu nakon što je HDZ izašao iz koalicije sa HSS-om.

– Pokušali su stvoriti nepovjerenje i izazvati izlazak na prijevremene izbore. Zahvaljujući razumu članova Županijske skupštine iz redova SDP-a, a bez ikakvog potpisanog sporazuma, dogurali smo mandat do kraja. Sada je došlo vrijeme da ovjekovječimo ovu koaliciju i potpišemo sporazum. Stoga smo odlučili podržati kandidaturu Vedrana Babića, poznatog arhitekta iz Daruvara koji nam je i pomogao da odradimo mandat do kraja. Dva zamjenika župana ići će iz redova HSS-a, a jedan iz HSLS-a. To je ono što smo dogovorili, a sve ostalo ćemo nakon izbora. Ako prvi krug ne uspije, morat ćemo dalje pregovarati. Ovo je pobjednička koalicija – rekao je Miroslav Čačija novinarima.

Na konferenciji je u ime HSLS-a govorila Marina Balen koja je rekla da je HSLS postao dio koalicije još prije nekoliko mjeseci.

– Drago nam je što će se koalicija uvećati. Nadam se da ćemo svi zajedno dobro raditi za boljitak ovoga kraja – rekla je Marina Balen, koja je u ime HSLS-a potpisala koalicijski sporazum.

Za Stranku umirovljenika govorio je Željko Helt, predsjednik SU-a i umirovljeni policajac iz Grubišnog Polja.

– Umirovljenici su najugroženija skupina. Pregovarao sam i s drugima, iskreno, a Vedran Babić je ponudio najviše novca za umirovljenike – rekao je Željko Helt, predsjednik Stranke umirovljenika.

Nakon potpisivanja ugovora, novinari su Vedrana Babića pitali zašto je na početku svoje kampanje mahao devizom da će se mijenjati garnitura. Odgovorio je da zato da zagolica novinarsku maštu.

– Nagađalo se tko će biti kandidati. U ovoj priči dolaze svježe snage, novi ljudi iz svih opcija koji su, i to je dovoljna poruka, vjetar u leđa našoj županiji – rekao je Vedran Babić.

Miroslav Čačija je rekao da zahvaljuje članovima svoje stranke koji su ga predložili za kandidata za župana na izborima.

– Ja znam kada treba reći dosta. Bio sam u Gradu, u Županiji, u Saboru i vodio sam veliku zdravstvenu ustanovu – bolnicu. Iznenadio sam svoje članove kada sam im rekao da se neću kandidirati i da želim vidjeti mlade ljude na tim mjestima, koje ćemo uskoro predstaviti. Ova koalicija koja je odradila mandat, iako nije imala sporazum na papiru govori dovoljno. Sve to će 19.5. valorizirati građani – rekao je na kraju konferencije Miroslav Čačija, predsjednik HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.