Crosst.hr

Posjet Daruvarskom području, druženje s građanima i članovima HVIDR-a , te obilazak OPG-a

bajs daruvar 2013 1

Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije, u srijedu, 15. svibnja 2013. posjetio je Daruvarsko područje. Druženje i razgovor u Velikim Zdencima, a nakon Zdenaca Češka beseda Šibovac i ugodan razgovor s predsjednicom Senkom Baron. Bajs je nakon razgovora s predsjednicom rekao: – Suradnja s Češkom besedom uvijek je bila odlična kada sam bio župan BBŽ. Želio bih da se ta suradnja nastavi i nadam se da će tako biti.

Druženje s građanima Bajs je nastavio na Daruvarskom trgu, a posjetio je i članove HVIDR-e u Daruvaru. Zajedno s Damirom Bajsom bili su Jozo Radoš ispred HNS-a i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku nacionalnu manjinu, koji je članovima daruvarske HVIDR-e uručio hladnjak, koji je bio neophodan za njihove prostorije.

Nakon druženja s kolegama iz HVIDR-e Bajs je posjetio OPG Adele Jareš. Više o toj posjeti Bajs je rekao: – Riječ je o malom i vrlo aktivnom obiteljskom gospodarstvu, koje se bavi poljoprivredom i, ono što je najvažnije, proizvodnjom sira. Obitelj dosta radi, ali ima i svoju viziju za proširenje proizvodnje. Svoju proizvodnji žele povezati s turizmom. Točnije, bit će to prodaja sira na kućnom pragu i za sve turiste jedan lijepi boravak na njihovom imanju uz bogati sadržaj, istaknuo je Bajs.

Iz Daruvara Damir Bajs je nastavio za Općinu Rovišće, gdje je posjetio OPG Ivana Flinte, nekada veliko obiteljsko gospodarstvo s velikom farmom svinja, a sada su prostorije prazne. Prije dvadeset godina za ovo gospodarstvo moglo se reći da je bogato. Unazad nekoliko godina sve su zatvorili i gospodin Ivan Flinte kaže: – Sada životarimo. Htjeli bismo, naravno, raditi ono što znamo i što želimo, ali sada je to nemoguće. Možemo proizvoditi, ali nemamo kome prodati. Iako je sve propalo, nada još uvijek postoji!

Znanje protkano iskustvom

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.