Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Poruke Daniela Srba, predsjednika HSP-a iz Bjelovara

hsp bjelovar 100412 1

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u utorak 10.4.2012. godine boravio je Daniel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava, koji je rekao da nije slučajno u Bjelovaru. Razlog je što je 10.4.2012. godine točno 71 godina od nevjerojatnog zločina u selu Donji Mosti, kada je izvršen pokolj hrvatskog stanovništva i to prije samog proglašenja NDH, u trenutku kada o tome nitko nije znao.

– II. svjetski rat počeo je ovdje i zato smo se okupili da odamo počast nedužnim žrtvama, rekao je Srb i dodao, ovdje smo da napravimo poveznicu tih događaja s današnjom državnom politikom.

Prema riječima predsjednika HSP-a, Hrvatskoj nisu dovoljne dvije profesionalne postrojbe Hrvatske vojske. Njihov prijedlog je da Hrvatska ima 50 do 60 tisuća ljudi u pričuvnom sastavu, koji će braniti sela i gradove.
politicka_scena/hsp_bjelovar_100412_2.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”375″/>
– Dokaz su dva rata, iz kojih se može izvući pouka, rekao je Srb te dodao da HSP podupire članstvo Hrvatske u NATO savezu, ali naglašava da NATO savez neće zaštititi Hrvatsku od barikada.

Osvrnuo se Daniel Srb i na rad Vlade u ovih 110 dana istaknuvši da Vlada nema nikakvu viziju niti model za izlazak Hrvatske iz krize.

– Hrvatska mora imati vlastiti koncept gospodarskog razvoja, bez toga nema izlaza iz ovog mračnog tunela, naglasio je Srb.

Srb je također naglasio da HSP ne podupire najavljeno okupljanje nacionalističkih stranaka u Zagrebu, koje podržava Hrvatska čista stranka prava, zbog toga što će na tom okupljanju biti prisutni pripadnici stranke Mađarskog Jobbika, koji imaju pretenziju na Hrvatski teritorij.

– Najavljeni mimohod generalima je čista zlouporaba naših generala, zbog nečijih političkih interesa. Nećemo sudjelovati i osuđujemo takovu politiku, poručio je Daniel Srb iz Bjelovara.

Pročitajte još