25. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Počela borba za bjelovarsku gradsku fotelju

Službenim objavljivanjem da je Vanja Posavac SDP-ov kandidat za mjesto gradonačelnice u utorak je počela utrka za gradonačelničku fotelju Bjelovara.

Kao potpora kandidaturi Vanje Posavac na konferenciju za novinare Gradske organizacije SDP-a Bjelovar došao je Gordan Maras, ministar rada i poduzetništva koji je u uvodnom dijelu konferencije rekao da tom kandidaturom SDP želi Bjelovaru ponuditi svoje najbolje kadrove.

– Želimo da Bjelovar krene u dobrom smjeru. U petom mjesecu će moći izabrati pravac i viziju koju nudi naš najbolji bjelovarski kandidat, Vanja Posavac. SDP smatra da je jedini dobar pravac kojim Bjelovar treba krenuti razvoj poduzetničkih zona kako bi se mogli iskoristiti strukturni fondovi koji će nam biti na raspolaganju. Sva porezna rasterećenja su bila namijenjena poduzetnicima i stoga je važno osigurati potrebnu infrastrukturu. Svi dijelovi Hrvatske moći će jednako koristiti fondove EU, a posebni timovi bit će na raspolaganju kako bi olakšali pristup fondovima. Samo u 2013. godini bit će nam na raspolaganju velika sredstva od čak 700 milijuna eura. S novom će se gradonačelnicom za Bjelovar sve promijeniti na bolje – rekao je Gordan Maras, ministar rada i poduzetništva.

Vanja Posavac govorila je o svom programu uglavnom općenito, obećavši da će sa prezentacijom svog programa izaći pred građane već u siječnju 2013. godine.

– Zahvaljujem svom ogranku što me jednoglasno izabrao za svog kandidata za gradonačelnicu. Zajedno sa svojim timom pokušat ću ispraviti nedostatke i greške. Razvoja nema niti u jednom segmentu bez razvijenog gospodarstva. Nisu iskorišteni svi resursi, rasprodaje se gradska imovina i maćehinski se odnosi prema gradskim tvrtkama. Elektrometal je u problemu. Poslovne zone nisu u funkciji i ne rade kako bi trebalo. Nedostaje stručni tim koji zna izvući novac iz resornih ministarstava. Komunalna infrastruktura je potrebna kao preduvijet i treba raditi na podizanju kulturnog i sportskog života grada. U veljači 2013. izaći ću pred građane sa programom koji želim provesti za boljitak grada – rekla je Vanja Posavac, kandidatkinja SDP-a, najjače gradske stranke.

Njenim riječima pridružio se Vedran Babić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i saborski izastupnik rekavši kako je kandidatura Vanje Posavac za gradonačelnicu glavnog grada BBŽ potvrda da SDP Bjelovaru daje svoje najbolje kadrove koje u potpunosti podupire. Prema njegovim riječima, sadašnje vodstvo grada ulaže u kozmetiku, odnosno izgled grada koji je također važan, ali u ovom trenutku nije najvažniji.

– Potrebno nam je kino, ali nam je potreban i vrtić jer 400 do 500 djece trenutno nema kamo jer u vrtićima nema mjesta za njih. Osim toga, promatrajući druge gradove, Bjelovar ima jedan od najvećih prireza. Smatramo da u ovim teškim vremenima prirez treba prepoloviti. Elektrometal je također svojevrsna bomba jer bi Bjelovar mogao ostati bez distributera plina – rekao je Vedran Babić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a.

Na pitanje novinara da li će na izbore SDP ići sam ili u koaliciji, Vanja Posavac je rekla da se pregovara sa svima koji imaju sličan program. Kada su novinari zatražili da prokomentira HNS-ov poziv putem medija da se pridruže koaliciji, Vedran Babić je rekao da svatko ima svoj put.

– Mogu se ja sad osjećati uvrijeđen što sam za poziv u koaliciju saznao od novinara, ali SDP je nositelj koalicije, koji uvažava probleme svojih partnera – odgovorio je novinarima Vedran Babić.

– Imamo snage da u izbore idemo sami, ali nećemo ostati sami. Cijeli program kojim mislimo oporaviti Bjelovar iznosimo u veljači. U njemu će nagalsak biti u oporavku gospodarstva – rekla je Vanja Posavac.

Povezani članci

newsend_hgk