Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Po anketi mladeži HSP Bjelovar 75 % ispitanih maturanata planira napustiti Hrvatsku

erasmus putokaz

Hrvatska pravaška mladež-HSP Bjelovar je među prvima uvidjela i upozorila na egzodus, odlaska mladih iz Hrvatske.

Hrvatska pravaška mladež-HSP Bjelovar je među prvima uvidjela i upozorila na egzodus, odlaska mladih iz Hrvatske. U svome priopćenju “ODLAZAK HRVATA“prije nekoliko godina pokušali smo utjecati na institucije ove države da nešto poduzmu.

Dio apela je glasio “Hrvatska ponovno doživljava egzodus hrvatskog naroda iz političkih i gospodarskih razloga, stoga je vrijeme da se hrvatski narod napokon osvijesti, i demokratskim putem izbori za bolje sutra svih građana Hrvatske, posebice mladih ljudi. Mladi ljudi trebaju ostati u Hrvatskoj, biti kreatori jedne drugačije politike koja će biti okrenuta potrebama građana Hrvatske, a ne samo interesnim skupinama i pojedincima. Hrvatska je naša Domovina, za nju su se borili naši roditelji, ona pripada nama, i dužni smo zbog svih onih generacijama koje su odlazile jer su morale, ostati i kreirati novu, bolju i drugačiju Hrvatsku.“

Nažalost od tada je Hrvatska opustjela, sela nestaju, gradovi izumiru a u Hrvatskoj nitko “prstom da makne” da to spriječi. Ponovno upozoravamo da naša mladost odlazi, ali ne sa namjerom da se vrate ponovo u Hrvatsku, sada nažalost odlaze i cijele obitelji.

Ovih dana Hrvatska pravaška mladež- HSP Bjelovar provela je anketu među maturantima iz Bjelovarsko bilogorske županije.

Temeljno pitanje ankete je glasilo: Koji su Vam planovi nakon mature?

Od stotinjak ispitanih, njih 75 % se izjasnilo da će otići van iz zemlje jer ovdje ne vide budućnost i ne vjeruju da će ikada dobiti posao u Bjelovaru i okolici. Ostali ispitani rekli su da će nastaviti školovanje ili pokušati tražiti posao, jer imaju namjeru ostati živjeti u Hrvatskoj.

To su poražavajući podaci!! Pitamo se što će biti za 10,20 ili više godina?

Hoćemo li uopće imati mladost u Hrvatskoj? Iseljava li netko planski nas Hrvate, te priprema teren za useljenje nekih drugih naroda u Hrvatsku. Ovo što se trenutno događa je poraz Hrvatske države u miru. Što bi bilo da su se tako ponašali naši branitelji u ratu, njih bi proglasili izdajnicima ? Mi upozoravamo i pitamo narod kako oni ovo stanje nazivaju!?

Zahtijevamo da hitno sve općinske, gradske, županijske i državne vlasti većinu proračunskog novca usmjere u projekte koji će rezultirati otvaranje novih radnih mjesta, da promjene dosadašnju praksu trošenja novca na nesposobne uhljebe.

Narode probudi se dok još nije kasno, mi mladež HSP Bjelovar smo spremni ostati i boriti se za bolje sutra a jeste li i Vi?!

Roberto Šabić
Hrvatska pravaška mladež Bjelovar

Pročitajte još