Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Peticija za nastavak izgradnje autoceste A-13

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Bjelovar završila je prikupljanje potpisa peticije za nastavak izgradnje autoceste A-13 te je ukupno prikupljeno 2004. potpisa.

Peticija je poslana na više adresa: predsjedniku Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ivi Josipoviću, predsjedniku Uprave Hrvatskih autocesta Draženu Guštinu, saborskim zastupnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije: Damiru Bajsu, Vanji Posavac, Vedranu Babiću i Zlatku Tušaku. Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaš Dončića župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija osobno je upoznao s peticijom i brojem prikupljenih potpisa te pratećim dopisom kako slijedi:

Poštovani gospodine Ministre!

Dostavljam Vam prikupljene potpise peticije za nastavak izgradnje autoceste A13, na dionici Vrbovec 2, Bjelovar, Virovitica, granični prijelaz Terezino Polje. U ime 2004 potpisnika peticije, u ime razvoja grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i čitave središnje i istočne Hrvatske, apeliramo da svojim autoritetom pomognete kako se ne bi obistinile najave Vlade o prekidu radova na navedenoj dionici.

Radovi su započeli 2009. godine, izgrađeni su nadvožnjaci, otkupljene su čestice buduće trase ceste, projektna dokumentacija i prostorno planska dokumentacija je napravljena za autocestu. Gotovo četvrtina od planiranog iznosa je već utrošena na izgradnju, stoga smatramo da bi sada bilo neopravdano konzervirati sve što je do sada napravljeno i time nepotrebno povećati troškove, ali i dovesti u pitanje cijeli projekt. Preko milijun ljudi koji žive u ovom dijelu Republike Hrvatske, konačno bi izašao iz prometne izolacije, koja je itekako povezana sa slabim gospodarskim razvojem.

Uz nadu da ćete podržati naš zahtjev srdačno Vam zahvaljujemo!

S poštovanjem,
predsjednica GO HSS-a Bjelovar:
Đurđica Ištef Benšić, dipl. inž. šum.

Pročitajte još