27. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Pet do dvanaest, HDZ-ova akcija na nacionalnoj razini

Sa željom da upozori građanstvo kako djeluje Plan 21 kukuriku koalicije HDZ je pokrenuo akciju ”Pet do dvanaest” kojom želi skrenuti pažnju građana na osiromašivanje građana kroz stalna povećanja cijena energenata i uvođenje novih poreza.

Marijan Coner, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije rekao je da je porez na nekretnine obmana naroda.

– Zar misle da su državljani ove zemlje naivni? Da povjeruju kako je to nužna mjera uvesti porez na nekretnine? Mi smo prije nekoliko mjeseci spominjali da je Vlada koordiniranom akcijom sa prerađivačima mlijeka krenula uništiti hrvatsko selo. Ostvarili smo sedam godina moratorija na kupovinu zemlje za strance kad uđemo u EU, a ministar je ukinuo raspolaganje državnom zemljom. Traže da se legaliziraju sve nekretnine kako bi porezna uprava nakon toga poslala ovrhe i jeftino ih rasprodala – rekao je Marijan Coner.

Josip Vinceković, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Čazma rekao je glede poreza na nekretnine da je i farma nekretnina.

– Sve su farme pod hipotekom, seljaci dovedeni na rub, a sada bi im uveli porez i na imovinu koju još nisu otplatili – rekao je Josip Vinceković, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Čazma.

Ovim se riječima pridružio i Ante Topalović, predsjednik gradskog odbora HDZ-a Bjelovar koji je rekao da taj porez ne može biti poštena raspodjela poreza jer netko tko ima dionice i gomilu novca u banci neće platiti ništa, a onaj tko je ulagao u nekretnine, na primjer u malu vikendicu na moru ili klijet, za kaznu će platiti porez.

– Osim toga, glupo je sada ukinuti komunalnu naknadu koju su uveli gradovi i odredili cifru koju njihovi građani mogu podnijeti, a onda uvesti veći namet u ionako teškoj situaciji u kojoj se nalaze građani – komentirao je Ante Topalović, dok je Marijan Coner za kraj poručio da građani od Vlade trebaju tražiti da se primi posla za koji je izabrana – otvaranje novih radnih mjesta i osiguravanje preduvjeta za otvaranje, a ne zatvaranje radnih mjesta.

(Tekst i fotografije: Senka Budimir)

Povezani članci

newsend_hgk