Crosst.hr

ORaH obilježio Dan jabuka i predstavio kandidate u Garešnici

2015 10 orah 4

Vjerodostojnost je najvažnija odlika političara!

Kandidati ORaH-a u 2. Izbornoj jedinici ponovili su građanima svoju poznatu tvrdnju da promjene nisu moguće s onima koji su nas doveli u sadašnje stanje i za tu su tvrdnju dobili podršku većine građana.

GAREŠNICA – Utorak prijepodne na gradskoj tržnici u Garešnici druženje s građanima kandidata ORaH-a u 2. Izbornoj jedinici dovelo je u pitanje vjerodostojnost predizbornih anketa koje govore postotke naklonosti glasača samo u korist najvećih koalicija dok ostali ne prelaze ni izborni prag. Ti postotci izbornih pobjednika ispadaju neistiniti ili namješteni… Naime, kandidati ORaH-a koji su se pojavili na tržnici, Marina Balen, Gordana Obradović, Darko Podravec i Neven Voća kao prvi na listi ORaH-a u 2. Izbornoj jedinici, nailazili su redom na pozitivno reagiranje građana prema programu ORaH-a kojega su predstavljali u neposrednom razgovoru. Većina građana je bila suzdržana i negativna prema političarima koji su Hrvatsku doveli na rub bankrota i razmišljaju o izboru novih, koji do sada nisu participirali u vlasti. Prema riječima jednog od sugovornika u Garešnici koji je razgovarao s kandidatima ORaH-a, sve dosadašnje političke elite trebalo bi kazniti za bahatost i neznanje koje su pokazali u vođenju države, a povjerenje napokon dati novim, prije svega mladim, stručnim i poštenim ljudima.
ORaH-ova kandidatkinja Marina Balen je predstavljajući program održivog razvoja ponovila da promjene nisu moguće s onima koji su nas doveli u sadašnje stanje jer primjenom istih modela nije moguć zaokret. Promjena je moguća s ORaH-om.

-Naš cilj je ostvariti drugačiju, bolju, prosperitetniju i sretniju Hrvatsku, rekla je Marina Balen i ponovila riječi svoje predsjednice Holy: „Mi smo ljudi koji govore ono što misle, i rade ono što govore. Za nas je vjerodostojnost najvažnija odlika političara. Ne trebamo izmišljati ‘toplu vodu’, već primijeniti rješenja oprobana u praksi. ORaH zna kako i ima političku volju da to i napravi. Zato zajednički PROMIJENIMO SMJER!”

U razgovoru s građanima, a potom i s novinarima, Neven Voća, prvi na OraHovoj listi kandidata u 2. Izbornoj jedinici posebno je naglasio:
-Mi promoviramo politiku čistog obraza i željeli bismo da nas građani kao takve prepoznaju. Ključna su pitanja u državi novi preustroj lokalne uprave prema financijskim kapacitetima svake lokalne jedinice, obzirom da je značajan broj općina i gradova jednostavno nerentabilan i predstavlja prevelik trošak građanima. Drugo ključno pitanje je smanjivanje birokracije i državnog aparata uz povećanje njihove učinkovitosti, a treće pitanje je smanjenje poreznog opterećenja.
Na garešničkoj tržnici ORaH je opet bio drugačiji. Na svom prepoznatljivom zelenom štandu Orahovci su obilježili „Dan jabuka“ dijeleći građanima jabuke i promovirajući zdravu prehranu. Istovremeno su upoznavali građane sa svojim programom i odgovarali na njihova pitanja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.