08. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

ORaH o ekologiji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Gradska organizacija stranke ORaH-a Bjelovar u petak je predstavila forum za zaštitu okoliša kroz pregled stanja okoliša na području Grada Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Zaštita okoliša je jedan od tri stupa na kojima se temelji rad stranke Održivog razvoja Hrvatske. Stranka ORaH smatra da je zaštita okoliša vrlo važna komponenta održivog razvoja s obzirom na stupanj zagađenja okoliša, utjecaja na krajobrazne vrijednosti prostora u kojemu živimo, pad biološke raznolikosti s negativnim utjecajima na proizvodnju hrane i klimatske promjene. Upravo će klimatske promjene vrlo brzo testirati sposobnost našeg društva da samostalno proizvede zdravu hranu, prikupi dovoljno pitke vode, iskoristi obnovljive izvore energije. Analizom rezultata forum za zaštitu okoliša dolazi do zaključka da stanje u našoj županiji nije dobro i da se pogoršava – rekao je Dragutin Hubak, predsjednik ORaH-a Bjelovar dodavši da bi se uvođenjem novih tehnologija u zbrinjavanju otpada moglo doći do poboljšanja.

Povodom Svjetskog dana voda forum za zaštitu okoliša napravio je analizu otvorenih voda te su pozvali mjerodavne institucije da provjere nalaze foruma ORaH-a. Na prezentaciji je prikazan niz fotografija s rijeka i potoka u BBŽ koje su zagađene smećem i otpadnim tekućinama. Između ostalog rečeno je da su neki od vodotokova stanište velikog broja ptica, ali i rijetkih ptica koje bi zbog devastacije mogle i nestati.

Povezani članci

newsend_hgk