03. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Održana tradicionalna HSS-ova čijana perja

Uvod u tradicionalnu večer kakva je nekada u selima bila, večer kada se po kućama čijalo perje, u petak navečer je slikovitim plesovima prikazao KUD Veliko Trojstvo, a prepuna dvorana Mjesnog odbora u Zvijercima svjedočila je o zainteresiranosti građana svih dobnih skupina.

Članovi HSS-a organizirali su tradicionalno čijanje perja kako bi od zaborava sačuvali tradicionalne običaje ovoga kraja, a dok su žene ”nešto radile”, odnosno čijale perje, muškarci su isto nešto radili (kartali). Tako je na zabavan i maštovit način i mlađim generacijama dočarano kako je to bilo nekada, da se ne zaboravi tradicija.

Oko 250 uzvanika do posljednjeg je mjesta napunilo dvoranu, a vrijedni članovi su menu popunili domaćim vinom koje je svatko tko ima vinograd ponio od kuće, te domaćim kolačima i ostalim delicijama.

Osim članova HSS-a i njihovih simpatizera, pozivu na čijanu odazvali su se i prijatelji iz drugih stranaka: HDZ-a, SDP-a i ostalih.

Nakon večere, goste je zabavljao KUD Veliko Trojstvo koje se može pohvaliti s 90 godišnjom tradicijom. Kao sljedeću akciju očuvanja baštine Zdenko Kramarić, predsjednik bjelovarskog HSS-a najavio je obilježavanje Đurđeva.

Povezani članci

newsend_hgk