Crosst.hr

Održana skupština GO HSS Bjelovar Hrvatsko srce

hrvatsko srce skupstina veljaca 2013 1

U petak, 22. Veljače 2013. u prostorijama Bjelovarskog sajma u Gudovcu Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Bjelovar konstituirala je Organizaciju žena HSS-a „Hrvatsko srce”.

Na konstituirajućoj skupštini prisustvovalo je 69 žena, a bile su nazočne i članice delegacija žena iz Šandrovca i Velikog Trojstva kao i Zlatko Car, predsjednik GO HSS Bjelovar i Zdenko Kramarić, potpredsjednik te Valna Bastijančić, predsjednica Organizacije žena „Hrvatskog srca„ ŽO HSS-a i Ivan Nekoksa, predsjednik Organizacije mladih HSS-a Bjelovar.

Izabrano je vodstvo GO HSS-a Bjelovar „Hrvatskog srca „ i to:
– predsjednica: NADA SMILJANEC
-potpredsjednice: ZLATA BAJEVIĆ i ANITA SOMLJAČAN
– tajnica: MARIJA KLIČKO
– blagajnik: KATARINA LEDINSKI

Ova asocijacija HSS organizirana je kao interesni oblik organiziranja žena, a posebno u područjima djelovanja:
– ravnopravnost žena u društvu
– ravnopravnost spolova
– doma i obitelji
– edukaciji žena za politički rad
– očuvanje narodnog stvaralaštva, tradicije i običaja

Do sada organizacija ima 9 zahvalnica za rad. Ove vrijedne žene uključene su u sva događanja u Bjelovaru i šire. Posebno su poznate po humanitarnim akcijama, jer GO HSS-a Bjelovar „Hrvatsko srce“ je prva pokrenula akciju darivanja krvi. Osim te, hvale vrijedne akcije, poznate su po brojnim drugim akcijama, od pomoći bolesnoj djeci, ženama u sigurnoj kući, u borbi protiv nasilja nad ženama, pomoć pučkoj kuhinji u Bjelovaru, Udruzi „Bilogora“ u Bjelovaru, Petoj osnovnoj školi u Bjelovaru, održavanju naše tradicije i običaja te razvoju dobrosusjedskih odnosa.

Organizacija je vrlo aktivna u predlaganju žena u razna tijela u jedinice lokalne samouprave, gdje je dosta žena već uključeno. Posebno zalaganje imaju za status žena poljoprivrednice i domaćice u skladu s programom HSS-a.

Nakon skupštine, kako tradicija i običaji ovih žena nalažu, družilo se i plesalo uz glazbu i tradicionalne domaće slastice te poznatu tortu „Hrvatsko srce“ koju za ovakve prigode uvijek radi njihova dugogodišnja članica Marija Blažetić iz Purićana.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.