22. svibnja 2018

Održana osnivačka skupština Zajednice branitelja HDZ „Gojko Šušak“ BBŽ

 

U petak 11. svibnja, u Velikim Zdencima nedaleko Grubišnog Polja održana Osnivačka skupština Zajednice branitelja Hrvatske demokratske zajednice „Gojko Šušak“ Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o Zajednici koja okuplja hrvatske branitelje koji, svjesni svoga položaja u hrvatskom društvu, žele pridonijeti očuvanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i zaštiti prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. 

U ugodnoj atmosferi i ozračju međusobne povezanosti i zajedništva skupštinari su aklamacijom za predsjednika Zajednice izabrali Mladena Marinkovića, dugogodišnjeg predsjednika županijske HVIDR-e te još 21 člana Županijskog odbora. Prigodnim riječima Osnivačku skupštinu pozdravili su izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ BBŽ Miro Totgergeli, predsjednik ZBGŠ na nacionalnoj razini umirovljeni general Miljenko Filipović te pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara.

U svom obraćanju predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli zahvalio je svima koji su doprinijeli osnivanju Zajednice te izrazio nadu da će ona svojim djelovanje u zajedništvu s Županijskim odborom i ostalim Zajednicama unutar stranke doprinijeti njezinu daljnjem jačanju. Podsjećajući da je upravo vlada Andreja Plenkovića donoseći novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji omogućila ispravljanje nekih ranijih nepravdi i veća prava braniteljima, Totgergeli je izrazio uvjerenost da će svi zajedno doprinijeti bržem razvoju županije i boljitku svih njenih građana. Umirovljeni general Filipović nazočne je podsjetio na ulogu i neizbrisiv trag koji je svojim djelovanjem u vremenu stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske ostavio pokojni ministar obrane Gojko Šušak čije časno ime Zajednica nosi, dok je pomoćnik ministra Tandara pozivajući na zajedništvo naglasio važnost čuvanja i njegovanja vrijednosti Domovinskog rata.  

Za istaknuti je da članovi Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ nisu nužno i članovi stranke, nego joj pripadaju i svi oni branitelji koji se priklanjaju politici Hrvatske demokratske zajednice i prihvaćaju njena temeljna načela i program, a to se moglo vidjeti i na osnivačkoj skupštini Zajednice za BBŽ na kojoj je sudjelovao i nemali broj branitelja koji nisu članovi stranke. 

Izvor informacija: ŽO HDZ-a BBŽ

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *