Crosst.hr

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Podgorci

2015 6 branitelji 1

Svake godine početkom kolovoza u mjestu Podgorci ,Općine Rovišće mještani se kroz niz aktivnosti prisjećaju svojih poginulih sumještana. U stvaranju Hrvatske države učestvovao je i nemali broj Podgorčana, a svoj život za slobodnu i samostalnu Hrvatsku položili su Roko Grgić, Momir Paić i Josip Stanša.

„U spomen svim palim za Hrvatsku domovinu koji ljubavlju, tom suštinom svog bića donesoše svjetlo hrvatskom puku i uvedoše ga u nadu za bolje sutra“ – riječi su to uklesane na spomen obilježje u Podgorcu.
Da se njihova žrtva nebi zaboravila njima u čast organizira se memorijalni nogometni turnir, a kraj spomen obilježja pale se svijeće, polaže cvijeće i molitvom se zahvaljuje njihovoj žrtvi.

Tim povodom su 09. kolovoza, 2015. godine članovi ogranka HSP Podgorci predvođeni svojim predsjednikom Mariom Košćakom obišli spomen obilježje, te su se paljenjem svijeća i molitvom prisjetili svojih poginulih heroja. Uz članove ogranka Podgorci komemoraciji je prisustvovao predsjednik podružnice HSP Rovišće Zvonko Mlakić.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.