Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti u organizaciji Liberalki Bjelovara

2014 Liberalke1

Kako bi ukazale na važnost što ranijeg otkrivanja ove bolesti, Liberalke bjelovarskog Gradskog ogranka HSLS-a u subotu, 15. studenog 2014. godine na gradskom Korzu građanima su mjerile tlak i razinu glukoze u krvi povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koja godišnje odnese 4,6 milijuna ljudskih života.

Dijabetes ili šećerna bolest je kronična bolest kod koje povišena razina glukoze u krvi može rezultirati dugoročnom štetom za organizam, te oštećenjem pojedinih organa i tkiva. Stoga je vrlo važno na vrijeme prepoznati , te započeti s liječenjem ove vrlo raširene bolesti, od koje danas u svijetu boluje preko 366 milijuna ljudi. Dijabetes je jedan od prvih 10 uzročnika invalidnosti i komplikacija kao što su srčani i moždani udar, amputacije te oštećenja vida a preko 40% osoba s dijabetesom ne znaju da su oboljeli.

Stotinjak Bjelovarčana odlučilo je provjeriti razinu šećera u krvi, a kod četvero naših sugrađana otkrivena je previsoka razina šećera, te su upućeni da se jave svom liječniku radi daljnjih pretraga.

Pročitajte još