Crosst.hr

Nova koalicija za predstojeće lokalne izbore u gradu Bjelovaru:  SDP+HSLS+HSS

sdp hsls hss koalicija 1

Lijep i sunčan dan, a uz to još i četvrtak poznat kao „sajmeni dan“. Kada se sve to spoji, nema boljeg nego biti na bjelovarskoj tržnici, popiti kavu, družiti se s građanima te objaviti da je koalicija SDP-a i HSLS-a bogatija za još jednog partnera – HSS. Tako je baš izgledalo danas na bjelovarskoj tržnici, okupili se vodeći ljudi SDP-a, HSLS-a i HSS-a i objavili svoju koaliciju.

Vanja Posavac, predsjednica GO SDP-a Bjelovar i kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara o novoj koaliciji je rekla: – S radošću i ponosom objavljujem da gradske organizacije SDP-a, HSLS-a i HSS-a izlaze zajedno na lokalne izbore 2013. godine. Izlazimo na izbore zajedno zato što smo procijenili da naše tri stranke mogu donijeti promjenu Bjelovaru, u kojem se sve teže živi. Situacija u gospodarstvu je loša, promjene su nužne i ono što najviše želimo je raditi za građane nakon izbora.

Zlatko Car, predsjednik GO HSS-a Bjelovar pozdravio je sve građane u ime najstarije hrvatske časne Radićeve stranke, HSS-a. Car je rekao da je GO HSS Bjelovar na odboru jednoglasno donio odluku da izlazi samostalno s listom za gradsko vijeće-za kandidate gradskog vijeća.

– Nadalje, rekao je Zlatko Car, nakon svih ovih turbulencija koje su se dogodile HSS-u u gradu Bjelovaru, odlučili smo da kandidata za gradonačelnika nećemo imati i da ćemo jednoglasno podržati Vanju Posavac, kandidatkinju SDP-a za gradonačelnicu Bjelovara i koaliciju SDP-a i HSLS-a. Vjerujem da će naša koalicija biti ta koja će napraviti promjene i pomoći našim sugrađanima, koji su već ispaćeni, da bolje žive, naglasio je Car te još jednom poslao poruku svima onima koji su podcjenjivali HSS u gradu Bjelovaru – izgubit će izbore bez HSS-a.

Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a Bjelovar je rekao da prihvaćaju GO HSS-a u koaliciju, jer radi se o novom HSS-u, koji je proživio svoje određene turbulencije kao što se dogodilo HSLS-u prije nekoliko godina.

– Mislim da je ova koalicija dobitna kombinacija, promjene su nužne u Bjelovaru i trebaju doći novi ljudi, nova energija, a to sve imaju ove tri stranke. Smatram da ovu ustaljenu garnituru u Bjelovaru, koja vlada već 20. godina, može ova nova koalicija pobijediti.

Nakon što su objavili koaliciju, Zlatko Car, predsjednik GO HSS-a Bjelovar odgovorio je na pitanja novinara: Što se dogodilo s bivšom koalicijom? HDZ ima svog kandidata, Korušec izlazi kao nezavisni kandidat, a HSS je sada s SDP-om i HSLS-om?

Odgovor je bio: – Svaki novi izbori donose nove ljude. HSS se mora pozicionirati nakon svega što se dogodilo, želimo poručiti građanima da imamo svoj autoritet. Istina, bili smo u koaliciji, ali moram priznati da HSS i nije sudjelovao u nekom odlučivanju, rekao je Car, te dodao da svaka vlast može i mora biti bolja.

Novinari su pitali, što će biti s ovim izborima, izgledaju kao košmarno stanje, nikada tako nije bilo???

Vanja Posavac je odgovorila da predstojeći izbori nisu u nikakvom košmarnom stanju, samo se radi o vrlo zanimljivim izborima: – Vidite našu koaliciju, koja je nova i vrlo jaka. Ovo je vrijeme kada građanima treba ponuditi nešto novo, nove promjene i novu budućnost.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.