Crosst.hr

Neovisni kandidat Vlado Koren uz podršku HSLS-a za načelnika Općine Štefanje

vlado koren hsls

U ponedjeljak je u prostorijama HSLS-a u Bjelovaru predstavljen Vlado Koren, neovisni kandidat na lokalnim izborima za načelnika u Općini Štefanje. Svoj povratak u politiku nakon mnogo godina Vlado Koren, poljoprivredni proizvođač objasnio je kao čistu potrebu nakon šest ispraznih mandata načelnika Ive Emića koji više od desetljeća vodi ovu malu i siromašnu općinu.

– Kandidat Vlado Koren neovisni je kandidat kojem HSLS daje podršku da na području Općine Štefanje ponudi novu opciju – rekla je prigodom najave Arijana Andri Đuranić, glasnogovornica Županijskog odbora HSLS-a BBŽ.

Sam Koren dugogodišnjem načelniku Ivici Emiću zamjera što je općina Štefanje jedina koja sa Javnom vatrogasnom postrojbom nije potpisala ugovor o pomoći prigodom požara na teritoriju te općine.

– Radi se o nebulozi koja dovodi u opasnost živote i imovinu ljudi u našoj općini. Nedavno smo imali požar na koji JVP nije htjela izaći upravo zbog toga što nema ugovor s našom općinom, a sreća je što požar nije bio velik. Osim što nemamo potpisan ugovor s JVP, općina nema ni stožer civilne zaštite koji bi pomogao ljudima u slučaju bilo kakve katastrofe – rekao je Vlado Koren.

U daljnjem obraćanju novinarima Vlado Koren je rekao i da je 30 hektara najbolje uređenog poljoprivrednog zemljišta uništeno radi izgradnje industrijske zone u općini koja je prometno izolirana i koja jedina uz cestu na stajalištima autobusa nema ni nadstrešnice.

– Novac uložen u tu industrijsku zonu je bačen novac, a zemljište zjapi prazno i propada. Vjerojatnost da će u toj zoni neki investitor nešto sagraditi je nikakva. Osim toga, općina je toliko zapuštena da nema niti jedan seoski dom u funkciji, a čak i svečane sjednice Općinskog vijeća održavaju se u crkvi, dok je izbor za najuzorniju seosku ženu održan u školi. Mladeži općine nije ponuđen baš nikakav sadržaj, ni sportski ni kulturni koji bi ih privukao da ostanu u općini, a kad pobijedimo na izborima, založit ćemo se za ulaganje u mlade kadrove, stipendirati školovanje najmanje jednog agronoma koji bi pomogao mještanima općine, liječnika koji bi radio u selu zbog sve starijeg stanovništva, a napravit ćemo i sustav pomoći OPG-ima koji su sada na koljenima – rekao je Vlado Koren o razlozima zašto se nakon toliko godina vratio u politiku te dodao da ima namjeru smanjiti naknade zaposlenima u Općini kako bi više novca iz skromnog općinskog proračuna ostalo za projekte potrebne općini.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.