Crosst.hr

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama u Bjelovaru

milijarda ustaje 2013 1

Članice Foruma žena gradske organizacije SDP-a i Ženske inicijative HSLS-a Bjelovar u četvrtak su se okupile u akciji pod nazivom “Milijarda ustaje” kako bi dale podršku velikoj svjetskoj akciji prosvjeda protiv nasilja nad ženama.

Saborska zastupnica SDP-a Vanja Posavac se pridružila ovoj akciji koja je glazbom i plesom privukla građane na gradski paviljon.

– Jedna milijarda žena dnevno trpi zlostavljanje i želimo dati podršku ovoj akciji kojoj je cilj senzibilizirati javnost za ovaj veliki problem. Mi smo senzibilizirani za punu podršku ovoj akciji nenasilja, a osim ženskih članova naših stranaka, koje ćemo zamoliti da ustanu protiv nasilja nad ženama, pozvat ćemo i muške kolege iz naših stranaka da se izjasne protiv nasilja. Žalosno je što se još uvijek u nekim sredinama smatra da je ženama mjesto samo u kuhinji i da su one dužne trpjeti nasilje svojih muževa, braće ili rodbine – rekla je Vanja Posavac novinarima.

Ženska inicijativa HSLS-a Liberalke BBŽ koju predvodi predsjednica Tatjana Kovač, pozvale su sve građane da se pridruže ovoj akciji koja ima za cilj sprječavanje svih oblika zlostavljanja, silovanja i nasilja nad ženama i djevojčicama.

– Akcijom se želi demonstrirati zajedništvo i solidarnost, ali i borba protiv svih oblika nasilja nad ženama. Akcija je poziv svim muškarcima koji ih vole, svima koji znaju da uništavanje žena vodi uništenju čovječanstava, da izađu i podrže ovu akciju, istaknula je predsjednica Liberalki BBŽ Tatjana Kovač.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.