Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Milan Šnjarić novi predsjednik HSP-a Daruvar

hsp daruvar 2014

Hrvatska stranka prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije održala je dana 05.09.2014.godine Izborni zbor HSP-a za grad Daruvar. Zbor se održao u prostoru Gradske galerije s početkom u 18,00 sati. Uz nazočnost stranačkih dužnosnika HSP-a te pod predsjedanjem člana Predsjedništva HSP-a Zvonka Mlakića izabrano je novo vodstvo Stranke za grad Daruvar na mandat od četiri godine.

Zboru su nazočili predsjednik podružnice HSP Nova Rača Tihomir Grdinić, predsjednik podružnice HSP Končanica Milouš Koči, predsjednik podružnice HSP Veliki Grđevac Valentin Pavlović, povjerenik podružnice HSP Bjelovar Josip Rihtarić, vijećnik HSP-a u Općinskom vijeću Veliki Grđevac Marijan Tkaličanac i član Predsjedništva HSP-a i povjerenik Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonko Mlakić.

Za predsjednika podružnice HSP Daruvar izabran je Milan Šnjarić. Predsjednik, kao i svi drugi dužnosnici izabrani su jednoglasno. Za dopredsjednike izabrani su Esma Gvožđar i Vlado Mulac, za tajnika Ivica Krisla, a za rizničara Lidija Otto. U Nadzorni odbor izabrani su Cvitko Lučić za predsjednika, a za članove Miroslava Valečić i Alfonz Tutić.
milan_snjaric.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij” width=”350″ height=”303″
Novoizabrani predsjednik podružnice Milan Šnjarić zahvalio se na izboru te je u svom izlaganju predstavio budući program i plan aktivnosti podružnice.

Zvonko Mlakić, član Predsjedništva HSP-a čestitao je izabranim dužnosnicima te je prezentirao aktivnosti HSP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županije. Prisutnima je iznio plan i smjernice daljnjeg rada. Isto tako prisutne je izvijestio o ustrojstvu povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu koje je svoju prvu sjednicu održalo 24.08.2014.godine u Općini Nova Rača.

Tihomir Grdinić, član povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu prisutnim članovima ukratko je prezentirao rad povjerenstva.

– Mi u HSP-u smatramo da je takovo ponašanje mjerodavnih prema hrvatskom selu i seljaku jako štetno, jer brigom za hrvatsko selo i seljaka štite se temeljni nacionalni interesi RH. Ostankom ljudi na selu čuva se hrvatski nacionalni prostor koji bez stanovništva polako to prestaje biti.

Zatražio je hitno donošenje programa nacinalne poljoprivredne strategije ,sa jasnim ciljevima.

Pročitajte još