26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Matko Miličić otišao s mjesta predsjednika bjelovarske podružnice HNS-a

matko milicic

Matko Miličić o odlasku s mjesta predsjednika bjelovarskog ogranka HNS-a kaže, zbog kruženja raznih priča o događajima u Podružnici HNS-a Bjelovar, da je vrijeme iznijeti pravu istinu, stvarne razloge svoje ostavke.

Miličić ističe da je zbog nezadovoljstva odnosom Središnjice HNS-a prema Bjelovarskoj podružnici unaprijed pripremio izvještaj o svom radu i radu svoga predsjedništva.

– Kada je gospodin Srećko Ferenčak, glavni tajnik HNS-a sazvao izvanrednu sjednicu predsjedništva te pročitao mišljenje Odbora za Statut HNS-a kojim se osporava sastav Predsjedništva, a time njegov rad i sve odluke u protekle tri godine, tada sam ja iznio pripremljeni izvještaj o svom radu i radu svoga Predsjedništva, rekao je Miličić te nastavio, i pozvao članove Predsjedništva, svoje istomišljenike, nositelje života stranke, da sa mnom napuste sjednicu, što je i učinjeno.

Matko Miličić je iznio i drugi razlog svoje ostavke, a to je da je Središnjica bez znanja i konzultacije sa bjelovarskom podružnicom, protustatutarno nametnula drugog kandidata koji nije član HNS-a za gradonačelnika grada Bjelovara. Također je naglasio da neki HNS-ovci na području grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije donose sve odluke slušajući Središnjicu stranke, prije nego o svemu obavijeste ostale članove i gradsku organizaciju.

Slične objave